Zrovna začnu psát o mojí korele: Jmenuje se Kuba, je to mutace bělohlavá, ale zatím ještě nepřepeřila, a tak má hlavu šedivo - bílou. Mám ji zhruba třiměsíce a už je ochočená, k tomu jsem se dopracoval tak, že jsem si ji bral do náručí a hladil ji po hlavičce, krmil jsem ji. V součastné době máme za cíl naučit ji mluvit, zatím jen pískáním opakuje, co jí řekneme :)
Korely ( vše o nich)
Zrovna začnu psát o mojí korele: Jmenuje se Kuba, je to mutace bělohlavá, ale zatím ještě nepřepeřila, a tak má hlavu šedivo - bílou. Mám ji zhruba třiměsíce a už je ochočená, k tomu jsem se dopracoval tak, že jsem si ji bral do náručí a hladil ji po hlavičce, krmil jsem ji. V součastné době máme za cíl naučit ji mluvit, zatím jen pískáním opakuje, co jí řekneme :)
korely mají celkem rádi drbání za chocholkou :)
Každopádně vajíčka neodebírejte. Pokud je odeberete samice začne znovu a znovu snášet a tím by se hodně vyčerpala. V době kdy má vajíčka ji nechejte na nich sedět a krmte jen suchými zrninami a samozřejmě předkládejte vodu. Cca po 30 dnech vajíčka odeberte a doufejte, že znovu nezačne hnízdit. Každopádně teď už ji podávejte jen suché zrniny.
Pro Helenu Woffovou: Dobrý den. Záleží na situaci. Chcete aby hnízdili? Pokud jim chcete dopřát jen vhodnou stravu, tak můžete podávat ovoce a zeleninu podle libosti, ale je zde pravděpodobnost, že by mohli chtít začít hnízdit. Dle mého například jablíčkem nic nepokazíte a občas když jim dáte nějakou tu zeleninu, tak taky ne.