Aratinga zlatý vs Sluneční
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak se Aratinga sluneční cová k menším papouškům. Mám doma 2 Aymary pruhované a chtěla bych si pořídit jednoho Aratingu jako dalšího mazlíka. Klec by měl samo že svoji, jenom při pohybu mimo klec by se potkávali. Moc děkuji za odpověď
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak se Aratinga sluneční cová k menším papouškům. Mám doma 2 Aymary pruhované a chtěla bych si pořídit jednoho Aratingu jako dalšího mazlíka. Klec by měl samo že svoji, jenom při pohybu mimo klec by se potkávali. Moc děkuji za odpověď
Tak za mě se aratinga menších papoušků straní. Mám ručně dokrmenou aratingu sluneční a je to takový ťulpas žárlivec. Tím jak je dokrmen, tak si myslí že je člověk a tím pádem vyhledává lidi. Ostatní papoušci jsou fuj. Ví že na ně nesmí a možná proto to prťavci zneužívaj a klidně aratingu vyhodí z jeho místa. Samozřejmě nesmí se prťavec dostat do klece aratingy, tam by byl nemilosrdně pronásledován. Musí se to hlídat. A u mě má aratinga za společníky andulky ta je schopna mu vlízt do klece, a papoušíčky šedokřídlé ti jsou schopni ho vyhnat z jeho venkovního posezu. Takže ano lze mít za mazla aratingu a k němu nějaké menší papoušky. Ale nesmí se zapomínat, že každý kus je jiný a jinak si sednou papoušci spolu. Ať vám to vyjde ;-)
Jitka:Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak se Aratinga sluneční cová k menším papouškům. Mám doma 2 Aymary pruhované a chtěla bych si pořídit jednoho Aratingu jako dalšího mazlíka. Klec by měl samo že svoji, jenom při pohybu mimo klec by se potkávali. Moc děkuji za odpověď
zdravím chovatele. Toto by mělo fungovat. Pokud budou ve vlastní kleci a potkávat se budou jen mimo klec, tak to bude bez problémů.