Dobrý den . Alexandry mám ve venkovní voliéře a krmím pouze suchou směsí a přidávám obden mrkev a jablko . Budku k dispozici nemají , přesto se páří jak steklí když se teď oteplilo . Jde mi o to jestli mám zpestřit stravu a pověsit budku aby nezačli snášet na zem nebo ještě vydržet na stálejší počasí ?
Každý vám řekne, že je ještě brzo.
Co si mám představit, že páří jak vsteklí - pokud se jen krmí nic se neděje prostě počkejte nepospíchejte na ně. Stejně vám venku zahnízdí jen jednou.
Je tu jedno ale, u každého je to jiné. Záleží kde máte voliéry umístěné a kde bydlíte, zda máte zálety ... Chovatel v údolí u vody s voliérou volně v zahradě má jiné podmínky než kolega který má voliéry v závětří přilepené k baráku situované k jihu a pod. kde jsou podmínky o trochu lepší.
Pokud to jde nepospíchejte nic Vám neuteče. Jak jsou staří.
Samice je stará 6 let a samec 4 . Voliéra je zděná bez možnosti záletu a pletivo je jen z jedné strany . Stojí mezi baráky a vysokýmy zdmi takže tam nijak moc nefouká . Páří se jak vzteklí jsem myslel to že se pojímají :-) kdyby zůstaly jen u krmení byl bych v klidu .
Koukám nikomu se moc radit nechce, prostě je ještě brzo
Mě v sobotu pojímali korely, takže mě ukecaly = dal jsem jim budky. Vím korela a alexi je rozdíl. Já bych to risknul.
Máte někde poblíž truhláře? Když se řežou drážky, vzniká takový dlouhý a jemný odpad. Zkuste to do budky. Snad mi nebudete nadávat. Přeci jenom mladé budou asi za měsíc a pak na mladých bude ještě sedět nějaký čas, snad již bude pěkně. přeji úspěch. Smíšek
To je mi jasné že už za měsíc bude super počasí jen mám strach že prochladnou než na nich začne sedět pevně . Asi jim ju ale zavěsím než to začne snášet na zem . Dnes už sem je zase dvakrát pozoroval při páření . Je to nádhera :-)