Ahoja všemmm. Ti co mě znají. Prosím co stím.. dvě mláďata jsou ještě v hnízdě a samička začala znovu snášet:O(( Nevím jak to zastavit a jak to vyřešit s mrňatama. Samec nyní i začal napadat toho žlutého s červenýma očima:O(( Ti dva poslední jsou stále v budce ostatní jsou už venku a lítají. Jak to vše vyřešit??? Moc díky za odpověď =Martina
Myslíte, že když necháte vajíčka v budce že mladé rodiče nedokrmí? Když vajíčka vyhodíte, tak o ně přijdete a samička může nanést další, když vejce ponecháte s mladými, max. se poškodí a přijdete o ně také, ale další snůška ji nebude hrozit. Možná vám poradí někdo jinak, ale já bych asi postupoval takto.Jen hlídejte to případné napadání.
Tohle se mi stalo u maeráků jeto už 20roků a odchov dopadl dobře,běžně se tohle stává u andulek a korel,vejce nevyhazovat pro samici jeto dost velká zátěž,spíše jak mládata vylétnou dávat né tak bohatou stravu ,tu začít dávat jak se mládata začnou klubat.
Martino pokud jsou poslední dvě mladé dostatečně opeřené tak je dej ven z budky,pokud ještě ne tak to nech na samotných andulách oni to vyřeší sami k tvé spokojenosti.Přeji ti aby se ti opět zadařilo
Martino pokud jsou poslední dvě mladé dostatečně opeřené tak je dej ven z budky,pokud ještě ne tak to nech na samotných andulách oni to vyřeší sami k tvé spokojenosti.Přeji ti aby se ti opět zadařilo
samičky velmi často snáší vajíčka k mláďatům. Ještě se mi ale nestalo, že by samec na starší mladé útočil. Zřejmě je tam nechce. Vajíčka bych nebrala, stejně to nedonutí samičku přestat snášet. Marti, andulky máš v kleci, dej malé na dno - třeba i do krabičky, budou se dožadovat krmení, samec je bude krmit i tam.A samička může znova snášet. Druhá snůška by ji neměla ublížit. Držím palce. Zdraví Dáša
Martino chováte andulky Vy a nebo babí??? A myslím, že pokud budete chtít andulky jak píšete darovat, zájemci se jistě najdou :-) Andulky máte pěkné.
Jinak bych vejce rozhodně neodebírala a když už tak samozřejmě i s budkou.Nikdo vám ale nezaručí, že nebude snášet i tak.
Leni já mám andulky také 3 mazlíky v bytě. Babí má taky jako obývákové mazlíky 5 dospěláků se ale povedlo že se vytvořil pár a jsou ztoho mladý:O) Žijeme s babí v jednom domě tak se snažím babí poradit pač ona a internet nejde dohromady:O) Opravdu jen darujeme a máme problém udat i těch 5 co se povedlo:o)