Máme dvě andulky, myslíme si,že modrá je samec a zelená samička. V kleci mají budku, ale ještě do ní nevlezli. Prosíme o vaše názory. Jsou opravdu páreček? A jestli ano, proč se spolu nechcou pářit? Děkuji.
Přikládám foto.
Opaline sky blue sameček a Light Green Pied samička. Ke hnízdění potřebují zřejmě čas. Dávej jim různorodou stravu, vařená vajíčka a můžeš zkusit Fertivit od Orluxu.
Koupila jsem si před rokem andulku. Mám ji tedy už rok a nejsem schopna určit druh pohlaví. V různých rubrikách čtu a čtu a nic nemůžu najít. V kleci má náhradu svého druhu, buhožel umělohmotného. Dá se konstatovat, že s ním dělá námluvy, tj. klováním atd. Poradíte mi někdo prosím? Děkudi
kde pak, dle mého názoru bych řekl samička má okolo nozder bílé okruží, což mají samičky i jako mláďata. Samec má ozobí jasně modofialové, či modré bez bílých skrvn kolem nozder. Sameček je například modrá andulka paní Hrotkové, či mladá andulka světlezená (viz fotografie výše)
A co se týká námluv, místo umělohmotné andulky bych doporučoval si pořídit ještě jednu. Pokud možno samce, ale bezproblémové je držení i dvou samic.
Přece jen VE DVOU SE TO LÉPE TÁHNE a pokud máte nějakou přiměřeně velkou klec, či snad i voliéru kupte Vaší andulce kamaráda, či kamrádku.