kakarki je celkem nenarocny papousek ktery rad leze po dne voliery a proto je nutne casto odcervovat jinak klidny dobre se snasi s ostatnimi paposky je hodne zive povahy da se lehko ochocit
papousek nadherny je o neco narocnejsi ale jinak taky mirumilovny papousek samec vyspiva az tak v roce a pul samice driv tak v roce v dobe toku se musi davat pozor s krmenim olejnatych semen aby samec nezatloustl a byl schopen oplodnit vejce je lepsi ho spis krmit ovocem a zeleninou je to uz trochu hlasitejsi ptak ale oproti ostatnim to jeste nic neni
Kakariki nepokládám za nenáročné papoušky. Jsou složitější než ostatní papoušci. Potřebují zvláštní péči při hygieně, stravě, hnízdění....
Potřebují dostatek minerálních láte, protože často přepeřují a to i 4 za rok
Zdravim chtel bych se zeptat na neco ohledne Kakariki. Jelikoz mam doma taky jednoho a nevim o tomto ptakovy moc...chtel bych vas porposit o rady co se tyce asi hlavne stravy...jak casto mu podavat a co mu podavat...zatim mu davam jen suchou stravu..(zrni,slunecnicove seminka apod.) ob den spestrim nejakym tim jablkem ananasem kiwim atd...nevim jestli je to to nejlepsi co muze mit a jak rikam nemam s timto druhem zatim moc zkusenosti tak bych byl vdecny za rady a to nejen co se tyce stravy...treba zatim mi porad vydava zvuky typu "op" zvuk "eeeeeek" jsem u nej slysel zatim snad jen jednou...predem dekuji za rady.....;)
Pap. kouřový bych řekl, že má stejné nároky jako pap. nádherný. Řekl bych, že dospívá dříve než nádherný asi okolo toho roku. Je tišší a zjistil jsem, že tento papoušek rád vysedává na ,,Svém" místě prostě si oblíbí jedno místo a tam ho většinou vidim