Dobrý večer,
chtěla bych se pochlubit u mého páru korelek. Chovám je doma a korelka mi nanesla 7 vajec, dnes po kontrole jsem zjistila, že mám 7 mláďat.
Tedy 100%. Ještě jsem se s takovou snůškou nesetkala. Máte s tím někdo také takovou zkušenost? Samozřejmě, že mám z toho i velikou radost. Setkal jste se někdo s tak velikou snůškou?
Děkuji za slušné odpovědi.
Dobrý večer,
to víte, že krmím jak zběsilá, míchanici dávám 2 x denně a i ostatní krmivo mizí během chvíle.
Mají se co ohánět. Jinak tento pár je celkem dosti úspěšný, většinou má plnou snůšku. Jsou staří 4 roky , druhým rokem takto vyvádějí mladé , vždy 4-5 mladých v hnízdě, nechám je jen 2 x do roka , aby se nevysílili. Dana
Děkuji,
ještě se z toho nemůžu vzpamatovat. Při kontrole jsem zjistila jen 5 vajec, protože se staří nehli z hnízda a pak to překvapení. Doufám, že se budou vzorně starat a vyvedou je až na bidlo. Dana
Nemáte zač :)
To musí být vážně velká radost :)
Jednou bych si taky přála odchovat mladé papoušků.
Táta chová hady a vím, jaký je to hezký pocit, když vidíte ty prcky, kteří přišli na svět :)
Moc pěkná fotka :) gratuluji. Když jsem choval korely tak se mi také sem tam podařilo těch 7 někdy i 8 mladých. Celkově mě pohava těchto ůžasných ptáků schází a hodně často přemýšlím, zda by se pro ně v budoucnu nenašel nějaký prostor. Mirek
samozřejmě také gratuluji! Jen bych ještě doporučil to nejmladší mládě tak 2x-3x denně kontrolovat a popřípadě ho vyndat z hloučku mladých na kraj hloučku aby také mělo možnost se dosta ke krmení. Starší sourozenci ho budou jistě utlačovat a tak by mohlo dojít i k úhynu nejmladšího. Já to takhle praktikuji u více druhů a většinou to vychází...
Dobrý den,
já je kontroluji pravidelně a vypadá to, že je zatím rodiče pěkně krmí i toho nejmenšího. Zatím prospívají. Tak hlídám a uvidíme. S pozdravem Dana
Mám to štěstí, že mě dva páry korel taky takto snáší, vždy 5-7 mladých, málokdy se stane že líhnivost není 100%, takhle už to u mě jde 4 roky :) Gratuluji !! Vím jak moc to potěší :)
Pokud můžu radit, vůbec poslední mládě neřešte že by ho ušlapali nebo nekrmili a s vaječnou míchanicí to tak moc nepřehánějte, všeho s mírou :)