Zdravím,pokud potřebujete papouška odčervit,udělejte to co nejdříve.Použijte klidně Runcid a nehledte na peníze.300,- se určitě vyplatí investovat.Zároven pečlivě vyčistěte klec.Nejúčinější a asi i nejbezpečnější je vymytí opravdu horkou vodou.Co nejde umýt,vyhodte.Ať se vše podaří.Tomáš
Tomáši, také zdravím a děkuji.
Dnes jsme byli na veterině zeptat se doktorky, jaký přípravek by doporučila.
Odčervím ho hned jak přijde nová klec - tzn. zítra nebo pozítří.
Koupím Runcid, navíc naše veterinářka ho prodává i přesně odměřený podle potřeby (jak jsem se dnes dozvěděla).
zdravím,to je dobře že s tím něco děláte.po odčervení mu dávejte jako takovou menší prevenci na okus bezové větve.dávám svým ptákům,včetně amazonanů jednou týdně do misky s ovocem a zeleninou česnek nakrájený na kostičky.také zkuste,časem si ho určitě začne brát.tomáš
O česneku už jsem toho slyšela mnoho, převážně dobrého, ale vyskytl se i chovatel, kterému zřejmě po česneku papoušek málem uhynul. Tak mám trochu obavy, ale zkusím ho.
Tak dnes dostal 0,4 ml Runcidu na piškot, zbaštil to bez problému. Další dávku máme prý opakovat za 10 dní. Podle informací z netu se ale všude píše, že dávka se opakuje za 14 dní.. Tak nevím, co z toho zvolit.