Aktuálně: 3 854 inzerátů207 493 diskuzních příspěvků18 218 uživatelů

Nákup a prodej

Ruza5
Ruza5 02.03.2011, 16:56:20 xxx.xxx.226.3
Vracím se zpět k bidýlkům...Kdo má les nebo zahradu u zadku a čas na to chodit na klacky do lesa, tak si na ně zajde.Kdo ten čas nemá, protože je v práci od rána do večera si je holt koupí.Otázka poptávky a nabídky a je-li tu jisté procento lidí, co to koupí? Tak proč neprodat?Klasické tržní hospodářství:-). Použití nadsázky a ironie se, tuším, odvíjí od toho s kým diskutujeme.Bude-li člověk radit začátečníkovi, snaží se poradit účelně , bude-li to podobná debata jako tato, kdy se do ní zapojí dva až tři zkušení chovatelé, je možno ji použít s tím, že budu doufat, že to pochopí a nebudou mne chytat za slovo .Alespoň takto používám nadsázku a ironii já
cone
cone 02.03.2011, 17:13:27 xxx.xxx.67.3
4Ruza-Ten kdo je v práci od rána do večera by měl mít doma kocoura, ne papoušky. Zcela chápu vaší výrobu hraček a posezů pro papoušky, jsou funkční, zajímavé a celkem se mi líbí. Na prodeji něčeho, do čeho výrobce vloží kousek svého umu a zručnosti nevidím nic špatného. Ale jít nalámat větve a prodávat - tak to u mně neobhájí nikdo. Zrovinka zde bych ať klasické či neklasické tržní h. nerozebíral, jistě to tady nepatří. Pokud je opravdu chyba, že já nadsázku, legraci a ironii nepoužívám, rád se všem dotčeným omluvím.
Ruza5
Ruza5 02.03.2011, 17:49:30 xxx.xxx.226.3
4Cone:ale přeci nejde o to, zda ji používáte nebo ne,jde o to ji prostě odlišit v textu, i pro mě je to někdy umění takové, že musím příspěvek dvakrát třikrát přečíst než mi dojde, jak to dotyčný myslel:-)). Celkem by mne zajímalo,kolikpak chovatelů papoušků a teď myslím těch zkušených dlouholetých dělá v práci od rána do večera a papoušky chová.Já začala chodit do práce a třikrát v týdnu se mi stane, že prostě ptáky vyčistím až navečer, ráno v letu dám zrní, vyměním vodu a musím frčet.Beru to tak, že jsou lidé,kteří jsou doma:důchodci,MD ev. studenti (né že se do mě zas pustí, že se musí učit) a mají času dost.Pak jsou pro mě "střeďáci pracující", co mají padla ve čtyři, v pět a pak mají relativně volno.Nu a pak pracující, co jim prac.doba končí v šest,domů dovalí v sedm, osm večer a pak dělají papoušky.Ono i mít kocoura a být v práci od rána do večera je naprd.Ono celkově žít jen prací není dobré:-) Takže , kde je problém? - lidé jsou líní jít ven a uříznout větev - nemají možnost přes den dostat se do lesa (měšťáci) - jsou nemocní, postižení a nemají nikoho ,kdo by jim větev uřízl -Napadá vás ještě nějaká překážka?
anonymní (neregistrovaný) 05.03.2011, 10:24:56 xxx.xxx.168.4
Ano,napadá.Když jsem si kdysi dávno kupovala v obchodě pokojovou volieru,tak jsem koupila i vybavení,včetně pěkné velké větve na bidlo.Dnes už mě šikovný manžel podle té koupené nové větve připraví,ono se to musí taky nějak na klec přidělat,nařezat špalíčky,navrtat atd...A i o tom to je.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.