dobrý den,mám problém s párou alexandrů malých měli mladé 6 ks a teď behem 4 dní 4 zemřela všechny mláďata měli prázné vola, ale míchaníci mají pořád,k tomu ještě jablko..atd nevíte čím to může být??ješttě dodám že tento pár v loni hnízdil bez problému a vychovali 5 velkých mladat..děkuji za rady
Rodiče se zasekli a přestali krmit mláďata a následně uhynula. Doporučoval bych ,je-li to možné častější kontrolu mladých/cca 2x denně/. Není to úplně normální, ale stává se to. Mi nyní v 60 ti dnech přestali krmit své mladé senegalci a tak nyní s nimi bojuji a dokrmuji, v tomto věku dokrmovat, respektive s dokrmováním začít je děs.
Dobrý den,
Mi alexandři malí vzorně krmili až do stáří 30 dnů (nejstarší mládě) a potom přestali, takže jsem musel taky dokrmovat. Toto se mi stalo loni, letos ještě nehnízdili.
U těch mých senegalců jsem první hnízda musel dokrmovat-přestávali totiž kolem desátého dne krmit- další dvě hnízdění vyvedli mladé až na bidlo a nyní by je již hotové nechali uhynout.
Může to být způsobeno i krmením,které provokuje rodičovský pár k dalšímu hnízdění a ti už nemají zájem o krmení mladých,nebo naopak může to být zapřičiněno nedostatkem vhodné potravy pro krmení mladých.Mohou to být i příčiny uvedené v předešlých příspěvcích, nebo to mohou ovlivnit i klimatické vlivy,je to složité.Mladé dokrmte ručně a třeba další hnízdění proběhne bez problémů.
Takže mladí uhynuli všichni a staří už měli včera nahrabané v budce znovu. Tak jsem jim na chvíli odstranil budku at si odpočinou. Jinak díky všem co mi poradili.