Peťo: no to se ptáš tý pravý:-)) , já bych viděla dvě slepičky, tedy z té fotky, ale počítám, že se najde někdo kdo tomu víc rozumí než já. Kohoutek v přírodní barvě má pod hrdlem bílý pruh a je celkově tmavší...
Ahoj Peťo
Dej to foto sem,pokud to jsou japonské ty sami nesedí drží se kvůli vajíčkům , které neobsahují cholesterol. Čínské křepelky mají vajíčka jednobarevná hnědo šedé až nazelenalé ,japonské mají taková flekatá .,tak podle toho poznáš o které křepelky jde.Čínskě sami sedí a odchovávají kdežto japonské se líhnou v líhni
tak zatím ahoj
No máš na výběr:pokud jsou to japonky, jak psal Zbynek,tak šup s ním do ledničky, nasbírat jich víc , uvařit a zožrat.
Pokud jsou to čínský: opět šup do ledničky viz.první příspěvek (já to tak dělala půl roku) a nebo,pokud už nemají někde důlek a trousí po volieře, důlek někde udělat v koutě v závětří a pak tam "trousivá " vajíčka dávat a sledovat co se bude dít.
Mě takhle trousili půl roku, tak jsem je vařila do míchanic nebo k véče jako pidihubku.Pak jsem zavěsila snop trav nad zem ,vzniklo jakési týpí, a oni si pod tím důlek udělalii a snášeli už jen tam a také vyvedli.
Ale zase, někdo má možná jinou zkušenost:-))
Pokud nesou strakatá vajíčka tak to nemáš asi, ale určité japonky.Máš dvě možnosti:vajíčka skladovat na suchém místě špičkou dolů a až jich budeš mít pár tak je dát do líhně.Druhá možnost udělat si z nich dobrou a zdravou večeři,v tom případě ti přeji dobrou chuť