Filipe ještě jednou se vracím k tomu prosu. Určitě jsem nepsala informaci pro lidi, kteří mají proso po kilech doma. Taky jsem nepsala informaci pro lidi, kteří jezdí na burzu. Ale je nás dost, kteří nikam nejezdíme a nakupujeme vyklepané košťály ve zwerimexech a nejenom senegalské proso, ale i ostaní zrniny prolezlé moučnými moly.Já se např. nedostanu ani na Kladno, auto nemám a jsem dost nemocná na to abych někde stála a čekala hodiny na autobus. Do Přerova musím odjíždět už v sobotu ráno vlakem, abych tam byla v neděli ráno, takže výlet na dva dny. A co myslíte že si tam mohu koupit a odvézt v tašce. Takže jedu jenom na výlet. Informace byla tedy určena jinému okruhu lidí a nevím, proč by měl o senegalském prosu diskutovat ten, kdo jím svým ptákům vystýlá klece a má ho třeba ze svého pole na celou sezonu zadarmo. Musíte uznat sám, že pro někoho s jednou andulkou se ani nevyplatí jezdit na Kladno, byť to mají pražáci blízko. Cena za benzín převyšuje nákup malého množství prosa, nehledě na to, že jsou taky lidi, kteří jsou tak zaneprázdněni prací, že se na Kladno z Prahy ani nedostanou. Pro takové lidi měla moje informace směřovat. Je to to samé jako kdyby někdo nabízel mercedesa a ozval se mu majitel kola, že o mercedesa nestojí a že je mu informace o prodeji mercedesů k ničemu. Většinou se dávají nabídky lidem, kteří je mohou použít. Jenže tady ať se napíše cokoliv, tak je to vždycky špatně. Je nás dost co si už dopisujeme pouze mailem. A já jediná jsem zatím zůstala zde a občas něco napíšu, ale vidím, že bohužel nemám pro koho, protože jsou veškeré informace brány jako že se urazím. Asi mám proč a to jsem zde nyní vysvětlila.
Orino nebral bych Mirkovy a Fylipovy odpovědi na vašem místě osobně, myslím, že oba znám a nějaké napadání z jejich strany nepadá v úvahu, jen vyjádřili oba svůj názor, určitě bych se nějak na vašem místě neuzavíral. Chtě - nechtě musíme připustit, že život je v každé době a v každé společnosti i o loktech. Kdybyste viděla, kolika lidem skutečně vadím já! Ale myslím, že když nebudu obhajovat svůj názor a postoj k různým věcem ve svém okolí i na úkor něčích pocitů, tak že žiji ne moc fajň, zrovna tak už nemám ve svém věku potřebu utíkat před krizovými situacemi ve svém životě - kam bych se vlastně dostal?
Mé "kecání " by vás mělo povzbudit k dalším diskuzím, ne zatlačit do ulity.
Cone díky za povzbuzení, ale někdy se bojím něco napsat aby to nebylo brané jako útok na někoho. Ani si nepřipouštím, že by mě mohl někdo můj chov závidět, a proto se na mě mračit. Vždyť já mám všehovšudy pár andulek a nějaký ten pár velkých papoušků pouze pro radost a taky abych nebyla nucená hlavně v zimních měsících sedět pouze u televize.Když je volno tak se jdu podívat na iternet a když něco napíšu, tak to píšu pro lidi, kteří mohou mojí informaci použít. Napíšu tady jeden příklad. Nějaká slečna zde před časem naříkla, že si nemůže ze svého kapesného dovolit koupit andulku. Nabídla jsem jí tady na diskuzi andulku zadarmo a ještě jsem jí to napsala na mail. Do dnes mě nikdo ani neoslovil. Co se týká toho prosa, tak je zde dost lidí, kteří si nemohou s finančních důvodů tak drahé klasy, jako jsem zde uváděla, koupit. Já mám sice důchod malý, ale když vidím že by to měl někdo taky pro své papoušky doma rád, tak pošlu poštou, pár klasů ze svého, zadarmo. Proto je mi někdy líto, že se někdo diví tomu co zde píšu. Je to opravdu pro ty potřebné.
Dobrý den. Paní Svobodová, má reakce nebyla opravdu vyhraněna nějak osobně k autorovi příspěvku, tedy Vám. Kdyby to samé napsal někdo jiný, tak bych reagoval úplně stejně a uvedl bych tyto fakta. Za velmi kvalitní vlastnost v dnešní době pokládám jednání narovinu, bez zjištného přizvukování a velmi si vážím lidí, kteří mě upozorní na to, že mají zcela odlišný názor nebo že ten můj názor je poměrně zcestný. Škoda, že jich je tak málo. Když jsem s něčím nesouhlasil, řekl jsem Vám to a Vy jste mi také vždy oponovala názorem svým. Rozdíl je v tom, že Vy v tom vidíte něco osobního, já si této výměny spíše vážím. Myslím si, že předchozí řádky nebyli ani tak o prosu, jako o vašich obavách, že proti Vám někdo něco má. Poměrně hodně tomu nahrává i elektronická komunikace, kde lidí nevidí mimiku a gestikulaci a pravý základ řeči. Kdyby jsme byli sousedé, možná by jste zjistila, že to co tady píšu a zdá se trošku oprsklé, může říci člověk i v naprosto vlídné poloze, kdy má takový rozhovor rozhodně větší váhu, než bezpředmětné povídání o ničem. Troška asertivity nikdy neuškodí. Tedy Vy nemusíte vysvětlovat proč máte takový názor a já zas ten makový. Jsme dva lidí, dvě individuality, dva originály, tudíž je velmi pravděpodobné, že se ve všech názorech neshodneme. Proto navrhuji aby jsme ty věci, ve kterých se shodujeme rozvíjeli a ty ve kterých se neshodnem aby jsme diskutovali. Příjemný den. Mirek
Jsem tady ještě dobře na chatařích? Takové přátelské a pestré forum to bývá ................
4 Orina: kdo chce takovou nabídku využít, poděkuje za ní. Ostatní by měli hezky pěkně ctít staré známé: "jedním uchem tam a druhým ven". To by bylo počteníčko :-)))
112.110: kolikrát by těch inspirací bylo víc,kdyby si šikovní chlapy/i a ženský nemysleli, že to je samozřejmé a proč to sem dávat :-)), taky ráda okoukávám něčí nápady a inspiruju se...no třeba se to zlepší a bude tady toho víc.Jinak malinká aymara nevydržela.
4Peťula: jsi tu správně, všimni si stále té úrovně a klidu a slušnosti a tak to má být.Já jsem třeba ten, kdo na nabídku bude reagovat.I když je to ironie, že loni jsem jej sama prodávala a letos musím kupovat a čekat na úrodu , zda bude co prodávat:-))Ach jo, to se to motá...
4 Peťula - stále se mi to tady jeví ještě jako dskuse v mezích slušnosti a jen je rozdíl v názorových rovinách jednotlivců - ale to se mi zdá v pohodě, opravte mě prosím, pokud se pletu. Jinak u těch eklektů je správnější ten kratší tvar, měla jste pravdu.
4 Ruza5 - ty inspirace a návody od zkušených a zručných postrádám ve větší míře také. Díky za tvoje zpestření z kutilské dílny!
pro Ruzu5:
možná že těch nápadů je pomálu proto, že ti kteří nechodí na chat se to sem bojí dát. Ale Ty jsi líheň na nápady, takže se máme pořád na co těšit.
Jo ten řetěz nedopadl, protože když jsem to utahovala, tak se mi ty uschlé kousky skoro všechny rozpadly. Za to jsem udělala těm mým potvůrkám podivným nový papouščí strom. U nás prořezávali velký park a na chodníku byla spousta větví, tak jsem nakopla našeho Béďu (Favorit) a nabrala si jednak větve na bidla do všech klecí a jednak jednu velikou větev na strom. Také dva silnější kmínky na ten řetěz, který musím začít znova :-(. Tady je nový strom:
4Leef: nejde o to, že jsem šikovná..to se dokážu sama poplácat po rameni a říct si..holka je to dobrý:-)).Jde mi spíš o to, že bych ráda viděla i věci ostatních i bejkárny,kolikrát to udělá radost a popíchne k vytvoření jiný věci...toho bych tu ráda viděla víc a víc :-)), takže čekám i na tvé fotky..už se těším..
4 Ori: díky, no je mi jasný, že se mě chtěla zbavit, že žádná návštěva..ach jo :-))
Pro Růžu. Langusty jsou sežraný, je tu zas jen chleba, tak příště, to už budu rychlejší. Taky jsem se ptala na ten autobus do Lán. No je to k tobě lán, tak uvidím v létě.