žete mi prosím ještě poradit jak mam nechat naklíčit to zrní??A jak dlouho musí být namočené?Díky za rady
úhyn mláďat
Určitě si počkejte na další hnízdění a změňte stravu.
žete mi prosím ještě poradit jak mam nechat naklíčit to zrní??A jak dlouho musí být namočené?Díky za rady
Co se týká nakličování: Zrniny dám do plastového průhledného kýble (nemusí být průhledný). Zaliji vodou a nechám tak 12-24 hodin máčet. Zrniny scedím a dobře propláchnu a nechám dobře okapat. Toto jsou máčené zrniny, kde semena jsou měkké a proto i vhodné. Pořádně okapané zrniny ze sítka vysypu do suchého kýble a nechám v teple klíčit. Většinou za 24 hodin jsou už vidět klíčky(během této doby občas zrniny promíchám, aby se suché zrniny v horní části dostali dolu a naopak mokré zrniny ze spod se dostali nahoru). Na klíčivost semen hraje velkou roli kvalita semen. Pokud jsou semena nekvalitní, tak se může stát, že je větší riziko plísní.
Co se týká voliérového chovu v hejnu, tak opravdu to má více nevýhod. Vždy je lepší chovat jeden, nebo dva páry než více pár pohromadě.
dobry den chtel jsem se zeptat mam vice paru andulek maji kazdy par budku maji dostatek zrnin ovoce mlade se mi lihly bez problemu a posledni dobou nachazim mrtva mladata v budce nebo je zive a v mem pripade ma rozklovlou hlavicku ale zilo tak jsem ji odebral s jejim pare a kdyz vyletla z budky pustil jsem je mezi ostatni a za tyden ji stejne zabyli jeste jsem se s tim nesetkal poradi mi nekdo co je spatne?