Aktuálně: 3 743 inzerátů212 006 diskuzních příspěvků18 275 uživatelů

Sezení na vejcích

Tom (neregistrovaný) 06.02.2011, 21:05:52 xxx.xxx.74.116
Měl bych dotaz ohledně sezení na vejcích a to, jak dlouho vydrží vejce bez zahřívání samičky? Jde mě o to, že se všude oíše, že samice zasedá na snůšku zpravidla po sneseném druhém vejci, takže na prvním vejci první tři dny skoro nesedí. Jde mě o to, jak dlouho nemusí sedět, než vejce vychladne. Ptám se proto, že mě moje samička slézá i na dvě tři hoďky, pak zas pár hodin sedí, pak si zas klidně vyleze a to už snesla čtyři vejce, i když dvě mimo budku.
Lenka (neregistrovaný) 07.02.2011, 08:20:28 xxx.xxx.174.89
Na 2-3 hodiny sleze z vajec? To se mi zdá dost dlouho. ale záleží také na druhu, okolní teplotě... Jinak, že na prvním nesedí skoro 3 dny vůbec nevadí. Zárodek se začíná vyvíjet až po nějaké době zahřívání. Pokud však již pevně sedí a pak na dejší dobu z vajec sleze zárodek ve vejci uhyne :-( Snad to nebude Váš případ, držím palce.
anonymní (neregistrovaný) 07.02.2011, 12:22:38 xxx.xxx.204.249
Uričtě bych to nijak neřešila (stejně s tím nic neuděláte) ... samice může slízt z vajec na + - 8 h. po této době zárodek odumře

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.