No nevím ale tohle mi nepřijde jako ukousané letky. Nebylo by to snad tak rovnoměrně a bylo by vidět ukousané konce per. Podle mě je to bohužel skokan.
chyba je v tom, paní Jiřino, že sameček považuje voliéru za svou a občasnou návštěvu samičky jako vetřelce, spíš jste měla počkat na jaro, až se počasí ustálí a vypustit oba současně. Rozely jsou docela agresivní, nám samec penant zabil samičku po 10 měsících společného soužití, tu další jsme mu "nabídli" ve vedlejší voliéře, ať se oťukávají nejdříve přes pletivo, teď jsou rok a půl už spolu, loni se pářili, samička je ale hodně mladá, loni v květnu měla teprve rok, takže nic z toho nebylo, uvidíme letos.Ať se daří.Zdraví Dáša
já vím asi máte pravdu , samečka jsme koupili náhodně rychle ,jelikož jeden pán v okolí rušil chov tak sem byla ráda , že ho máme a vlastně pocházel z venkovní voliéry , čili se mi zdálo logické dát ho hned do té naší , naopak samička pocházela z domácnosti tak proto čekáme na jaro , k předchozí diskuzi : ona , ale peří měla , létala byla moc hezká a já v kleci nacházela překousnuté pera , veterinář když jí prohlížel , tak mi ukazoval v místě ocasních per jak jí vyrůstá nové peří , ale tím jak se kouše se v pokožce neudrží to samé s letkama opravdu ho má překousané , tak nevím