děkuji za odpovědi ,ano dostala jsem ji od jiné majitelky a už měla vypadané letky i ocas, ale doktor říkal že ji peří roste jen si ho vždy sama vyškube, ted jí hodně hlídáme tak snad uhlídáme , na jaře půjde do venkovní voliéry to by jí mělo zaměstnat snad, uvidíme
Dobrý večer,
Nemusí to byt skokan, ale může si letky jen uštipovat, tak jak vám řekl zvěrolékař. Zkuste hodně vitamínů a hodně zábavy s roztýlením. Taky ho často roste z rozprašovače. Uvidíte na jaře.
Sežeňte samce do páru a dejte je ihned do větší zahradní voliéry s minimální střechou a velkou otevřenou částí, aby byla vystavena co nejvíce sněhu, dešti a povětrnosti. Také je nutno dodávat co nejvíce větví k okusu - vrba, ovocnáče, SM, DG. Pestré krmení, vejce natvrdo a vitamíny jsou samozřejmostí. Uvidíte, že ji za půl roku ani nepoznáte.
Souhlasím s Mirou, ale byla by blbost, dát jít teď ven na sníh a mráz. Počkejte na jaro, až bude tepleji. Podle fotek je rosela zvyklá na teplo a i když jsou roseli nejotužilejší papoušci, jaké znám (snad s vyjímkou A. čísnkých), tak taková změna teplot by jí zabila. Přikládám foto voliery, v které já chovám penanty. Foto s penantama bohužel nemám.
děkuji moc za odpovědi , jsem moc ráda , voliéra je dobrý nápad už se vše chystá a připravuje , na jaře jí dáme do nového a samečka určitě pořídím, vlastně začínám s těmito ptáčky tak každá rada dobrá , opravdu moc děkuji , letky si opravdu oštipuje dle veter. doktora , který mi také poradil hodně ji zaměstnávat aby se příliš nenudila , mimochodem co to znamená skokan ? děkuji
Skokani = francouzské pelichání, nemoc, kdy exotům vypadávají letky a rýdovací péra - pták nelétá, jen poskakuje a chodí po zemi - proto skokan. Dejte si do vyhledávače. Názory na původ nemoci se různí - a to i z řad veterinářů, některé články uvádějí, že se jedná o virus, jiné, že ne. Léčba nicméně neexistuje. Držím palce, ať je to opravdu JEN vytrhávání peří z nudy. Pak by ta voliéra měla pomoci. Ale až na jaře, ať nemá teplotní šok ze zimy.Držím palce.
dobrý den , vracím se znovu s problémem u mé rozely , pořídili jsme samce , postavili viliéru a momentálně když je krásné počasí venčíme u samce naší samičku , která je zvyklá doma , takže s uplným vypuštěním do voliéry čekáme na stálé teploty , ale problém je momentálně v tom , že samec jí nechce asi ani vidět, stále na ní útočí a shazuje ji odevšat , ona tím že nemá ty letky tak padá , ale nebojí se ho zdá se mi , jí osobně se voliéra moc líbí , dokonce ani nechce zpátky do klece , upravili jsme jí tak aby tam mohli létat , ale i pro samičku tak aby se všude dostala bez létání , než doufám opeří znovu , co to chování samce ? je to normální ? on je tam už zvyklí tak nevím zda si to tam neosvojil natolik , že tam tu samičku nechce , poradte prosím