Aktuálně: 3 716 inzerátů209 994 diskuzních příspěvků18 248 uživatelů

Rozela penant - vek samice

anonymní (neregistrovaný) 30.01.2011, 17:08:58 xxx.xxx.94.66
Dobrý večer, chcem sa spýtat chovatelov penantov v akom veku je samica pohlavne dospelá a kedy môže hniezdit. Môže zahniezdiť aj ročná samica(prírodné sfarbenie) ešte nepreperená do "šatu" dospelích ? Ak áno je to bežné a pre samicu bezpečné? Za všetky odpovede Vám dakujem. Bobo
fylip
fylip 30.01.2011, 17:25:51 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Penanti hnízdí už od jednoho roku, ale spíš až ve dvou. Znám několik chovatelů, kterým sedli už v jednom roce, takže to není vyjímka. Jednomu chovateli vyvedli 3 mladé, druhému nekrmili, tak je podložil královákům.
anonymní (neregistrovaný) 30.01.2011, 17:27:51 xxx.xxx.193.236
roční samice nám loni zahnízdila, snesla 8 vajec, ačkoliv se se starším samcem pářila, vajíčka byly neoplozené, uvidíme, co bude letos, snad se hnízdění povede.
ketas79
ketas79 30.01.2011, 20:49:45 xxx.xxx.51.73
Dobrý den.Loni na jaře se mi povedlo na poslední chvíli složit pár Penantů!Samice byla ještě nepřepeřená.Bylo mi tvrzeno,že mladé budou až za rok!Nedbal jsem a dal jim budku!Pomalu se v ní objevovala vejce.Konečný počet byl 5.Bylo mi opět řečeno,že mladé mít nebudou,ale že jsem udělal dobře,aspoň se prý samička naučí sedět na vejcích.A ona mi vyseděla 5 malých penantíků a já čuměl jako tele!!!To jsou ty zaručené rady!Přikládám pár fotek.Samička vypadá teď již jinak po přepeření,které proběhlo až po odchovu mladých.Někteří mi taky vykládaly,že je to přírodní penant,že se tak vybarví!A také to netrefily.Hodně zdaru v odchovech Vám všem přeju!!!
Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.