prosím o radu z čeho udělat mezistěny ve výletech budu dělat 3 m dlouhy výlety a tak metr bych chtěl mít jako závětří ale nevim z jakého materiálu to udělat ? budou tam číňani a amazoňany. poradí někdo ? fota jsou na http://ov-chovpapousku.webnode.cz/
Dobrý den,
Já je mám z OSB desek a jsem spokojený. Jestli tam ale budete mít číňany a Amazoňany, tak bych se možná trošku bál okusování, zvláť u číňanů. Já jsem to vyřešil tak, že jsem dal po celé délce hran kryty, které se dávají na sádrokarton a ptáci se k hraně nedostanou. Zatím to účel plní dobře, ale na jaře do těchto volier půjdou Eklektusi, tak jsem zvědaví, jestli to tak bude i nadále. D8l bych možná pouvažoval nad cetrisem. Já s ním zkušenosti nemám, ale na mazistěny je údajně dobrý. Potom mě ještě napadá vodovzdorná překližka. Já z ní mám udělanou podlahu u afriky už asi 6 roků a každý týden to vystříkávám hadicí. Perfektně se čistí a vůbec se nerozlézá. Navíc je hladká, takže kdybyste na kraje dal kryty na sádrokarton, jak už jsem psal u OSB desek, tak by to mohlo být ideální.
Fylip
Filipe, ty myslíš takové ty hliníkové lišty, co se používají na rohy? U kterých papoušků je máš? Chtěl jsem s nimi olištovat hrany, ale zdá se mi to docela měkké.
OSB desky kolegovi načali kakadu růžoví, navíc není moc vyhovující rozměr na poskládání 1m,doporučoval bych cetris / nechat nařezat na míru/ nebo PUR panely - ty jsou dokonce v šířce 1m. Jsou na věky a vypadají líp než dobře.
Marty: Ano. jsou to ty hliníkové. které jsou do pravého úhlu. Je to měké, ale když to není dřevěné, tak si toho nevšímají. Mám to u austrálie - Králováků, Penantů, Horských, Zpěváků, Mnohobarvích, Kakariků. Uvidím, jak to bude odolávat Eklektům.
Cone: Říkal jsem, že OSB asi rozklovou, takže tetris by byl asi lepší. Navíc vím, že číňani jsou velcí dřevorubci. V tom nařezání bych ale zase takoví problém neviděl.