to by mě taky zajímalo, z vlastní zkušenosti vím, že ho dostanete jen u veta na základě vyšetření trusu. Už jsem tady popisovala situaci, kdy jsem čekala 10 dní na lék u nákazy škrkavkou. Pak už nebylo koho léčit :-((
Panacur sa dávkujepodľa hmotnosti vtáka priamo do zobáku.Vták o hmotnosti 100 gramov - napriklad korela 0,4ml.Zdroj N.Exota,článok od MVDr.Jany Jirsovej.
Panacur 2,5% u veterináře většinou nesežene, protože mívají větší koncentraci pro větší zvířata. Většinou na burze nebo od chovatelů. Měl by být u něj i návod. Dávkuje se:
andulky a drobní exoti 2 kapky, střední papoušci a korely 3 kapky, rozely 4-5 kapek, velcí papoušci 6 kapek.
Milý anonyme 109.90
samozřejmě, že je to podle hmotnosti, ale těžko budete doma odměřovat desetiny mililitru, to za prvé a také záleží na tom jakou koncentraci tohoto léku máte, to za druhé. A za třetí, já se nepovyšuji nad veterináře, ani nepovyšuji jednoho nad druhé, ale píši pouze své zkušenosti.
Bavili sme sa o panacure bežne predávanom na burzách a nie je nič ľahšie ako odmeať nejaké desatinky dvojkou striekačkou.Keď sa Panacur podáva metódou akú opisujete,iba si vo svojom chove pestujete rezistentných parazitov.