Dobrý den, rád bych se zeptal, jak to mám nejlíp udělat když si chci pořídit novou korelu? Svou první (a prozatím jedinou) jsem si nechal poté, co k nám přilétla na balkón. Nejradši bych si pořídil mladou ručně dokrmenou....
Mám jít do zverimexu nebo raději za chovatelem?
Dá se sehnat i teď v zimě nebo si mám radši počkat na jaro?
Děkuji za cenné rady :)
Určitě jít za chovatelem.
Větší šance na mladé je určitě na jaře, teď korely málokdo odchovává.
Zkus inzerci, u ručně dokrmených je jedno že si pořídíš třeba starší podzimní mládě.
ahoj korely bych doporučil od jara lip ji ochočíš a cena je od 200,- do 600,- od chovatele a zverimexi od 350 do 500 přírorodni a mutace 450 do 1000 podle kvality
Kvůli hlučnosti pořiďte samičku, samci jsou hluční někdy až extrémě, samice jsou vyrovnanější.
Ale pokud budete pořizovat dokrmené mládě, většinou málokdo vám určí pohlaví, a když, tak to není 100%
Dostal jsem 2 samce na hlídani ta pani
( jde do nemocníce a řekla když se nevratí at je dám do školky že je domluvená a já si je stejně necham už to ví jsou to Samci) je měla 3 roky ve voliéře a ted chudáci mají klec až si zvyknou budou litat volně
Dobrý den,
co se týká hlučnosti je jedno jestli je to samec nebo samice, záleží na povaze a jak moc se jí budete věnovat. Ručně dokrmené mládě ochočíte dřív, ale zase může být občas agresivnější, protože se člověka nebojí. U mláděte z voliéry trvá ochočení déle, ale respekt mu zůstane stále. Já měla oboje a rozdíl po ochočení nebyl velký. Jen samička se mi zdála přítulnější než samec (oba z voliéry). Ale to opravdu záleží na povaze každého jednotlivého papouška. Jen malou radu, pokud si budete brát mládě z voliéry - mělo by být alespoň 14 dní po vylétnutí z hnízda, ne mladší. U ručně dokrmeného, pokud si umíte sám přikrmovat, je to jedno, jen by mělo být plně opeřené.
v 1 kleci s tím mím korelákem Pepíčkem 2 aby nebili ve stresů a od něj okoukají co mají dělat a hračky tam mají budky taky v 1 budce spí a v 2 máji seno at se zabaví když ho vytahujou.
Ahoj Mildo
Není ta klec zbytečně veliká ,jistě by se tam ještě dvě nebo tři korely ještě vešly ,plus nějaká budka a hračky aby si měly s čím hrát a nebyly ve stresů
pro 64.255 těžko radit, víme toho málo... Napište, jak je Ferda starý, byl ručně dokrmovaný nebo odchovaný pod rodiči? Jinak pokud je řádně odstaven/tzn. umí dobře samostatně přijímat krmivo/ tři dny by k přivyknutí na nové prostředí měly stačit. Zkuste mu do klece v blízkosti krmítka pověsit klas senegalského prosa, nebo trochu krmení rozhodit po dně klece.
je ze zverimexu a ta prodavacka byla moc mlada :) nic nerekla dala sem mu tam i ten senegalsky klas ale nema zajem :( bohuzel je to muj prvni papousek tak o tom taky moc nevim
Pro belinu:jak už jinak mu to mám říct ,pořád dokola .Už dva roky staví volieru .Pořád mu píšu dokud jí nebude mít at už nic si nepořizuje .On potom masakru s andulkama má zase korely a to ještě v menších klecích než měl andulky Vím že je to jeho starost jak to chová, ale je mně líto těch ptáků.