Byl by problém mít v jedné pokojové voliérce 3 samce a dvě samice andulek? Momentálně mám jen jednu samici o kterou se střídavě starají dva starý samci a ten jeden mladý je takový opuštěný.Mám ale obavu,aby se pak neprali.Poradí někdo?Dík Jana
V tomto poměru by to mělo být bez větších problémů. Nikdy nemá být více samiček než samců, ale i tak k šarvátkám dojít může. Vždy záleží na jednotlivcích. Pokud máte voliérku dostatečně prostornou asi bych dokoupila samičky dvě, aby kluci měli každý tu svou :-)
Myslím, že to tak jde, ale protože existuje zákon schválnosti, spáruje se Vám s ní starší sameček a mladý bude i nadále sám, takže taky radím dopárovat na tři páry :-)
Díky,díky.Zatím jsem koupila jednu,je nádherná a šikovná a zároven jsem udělala i dobrý skutek,neb je ze zverimexu.Ale zjistila jsem,že mám andulky pěkně obézní,hned jsem jim nasadila dietu.Dostávají jen proso,bez ovsa a semence.Jsou líný i létat.Ani mě to nepřišlo jaký jsou koule.
Musím vás tím dobrým skutkem zklamat. Jednu andulku jste sice zachránila, ale místo ní příjdou další. Kdyby tam ta jedna ubožačka zůstala, tak by neměli výkupáci kšeft a zájemci by si brali čilé andulky hned od chovatele. Takhle kdo neprodá zbavuje se andulek způsobem výkupu a andulky cestují z místa na místo. Tahle vaše měla štěstí, že se dostala k vám. Jiné ale to štěstí nemají a umírají v přepravkách.
není zverimex jako zverimex. Měli jsme ve městě jeden, který vlastnila přímo chovatelka, prodávala v něm své odchovy, krásné zdravé kusy, když jste si nevybrali, vzala vás přímo ke své voliéře, dokázala poradit, postě super. Bohužel zkrachovala na výšce nájmu. Teď už máme jen "obchod se zvířaty", kde pracují JENOM prodavači, kteří ničemu nerozumí, bohužel :-(
Jenže kolik takových zwerimexů v republice je aby měli svoje odchovy. Musí se starat celá rodina a jsou rádi, že ze svého obchodu žijou, protože papoušci nejsou housky na krámě, aby je lidi kupovali ve velkém každý den a tak aby z toho byl velký obrat. A dnes když je zwerimex na každém rohu, tak jsou lidi líný jít o ulici dál i když je tam o nějaké zboží navíc. Chovám andulky po výstavních rodičích, tedy za vyšší cenu. Když přišli zájemci, byli zklamaní, že mám andulky tak velké a ptali se jestli to jsou doopravdy mláďata. Že viděli u chovatele andulky za 50,- Kč a byly docela malinké. No když někdo prodává mravence, tak má andulky malinké a za 50,- Kč Jenže to začátečník neví a tak bere raději ty malinké za padesát.
Já jsem zase slyšela,že někteří rádoby chovatelé,když na burze neprodají,tak klidně andulky pustí.Tak to mě zase jsou milejší ti,co je dají do zverimexu a pak přijdu já a nějakou zachráním.Já mám dobrý pocit.Mám i jiná zvířata co nikdo nechtěl a u mě se mají skvěle.