Já se nedivím těm co se spletli v tipování. Pokud nemáte jednotlivé kusy doma na srovnání, jako třebá já, jak jsem hned dala fotku samice s podobným modrým ozobím, tak ten rozdíl nevidíte ani na fotce. Barevná škála ozobí se mění od malička až do dospělosti a to ještě u každého kusu jinak. Zrovna tak jako u samců, kde může modrá přecházet až do hnědé. Jenže to musíte mít jednak těch andulek hodně abyste to viděli a jednak to nechce mít voliéru někde venku v mraze, protože tam máte dřív modrý nos od zimy vy, než andulka barevné ozobí. Já si knim sednu a dívám se na ně v teple v klidu a neumím si představit, že bych stepovala u voliéry když padá sníh.
Paní Martino, vy jste ale filuta :-) Kdybyste dala na diskuzi HNED tyhle fotky, tak nikdo nepochybuje, že je to samička. Že vy jste nás jen tak zkoušela? Zdraí Dáša
Ono to bylo vidět hned z první fotky, že je to samička. Jen ten nápor pisatelů, že se jedná o samce mě přinutil abych dala pro srovnání fotku mojí samičky s tou od Martiny. Pak se teprve hnuly ledy a všichni jaksi otevřely oči, že to přeci jenom samec nebude.
v tom případě asi blbě vidím, protože na prvních fotkách focených proti oknu opravdu vidím ta ozobí obě tmavá. Andulky mám 30 let, možná ještě dýl, ale ty první fotky opravdu klamou. Vkládám fotku svého páru - moje andulky taky mají v současné době namodralé ozobí - jako všechny, mimo hnízdní aktivitu.
VŠEM MOC DĚKUJI ZA URČENÍ POHLAVÍ MÉ ANDULKY! Opravdu to nebylo schválně. Je jsem si vzala foťák do ruky a zkusila jestli se nepovede nějaká lepšejší foečka, A ono to vyšlo:O))