Ahoj, nedávno jsem tu psal o neposluné korele, která nechtěla za žádným okolností jít na ruku. Nyní, když ji nalákám na slunečnici na prst tak mi na něj vleze (pouze z klece). Ale když chci aby na prstě vydržel i když chodím po pokoji tak hned letí zpět na klec. Také nechce chodit na prst když je mimo klec. To začne klobat a je nepříčetnej.. Je ještě nějaká možnost, že něco naučím korelu (cca 1rok starou)?
Budu rád za Vaše rady!
když nechce nosit na prstě tak bych jí učil na klacku ted to učím 4 leteho korelaka co mi 1 paní dala že ho zabavila nějakým dětem co mu v kleci ubližovali a stoho si začal vyškubavat peří a ted zarusta a lidem nevěří.
na mě si aspon trochu zvykl ale na ruku nikdy nevleze a na klacku se nosí a kříči to je spokojenej a když je potichu je to z nemoci
chce to čas a trpělivost, papoušek který nato nebyl naučený má přirozený strach. klacek není taky špatná volba,kus dřeva pozná a nemusí být tak bojácný protože není přímo na vás, v momentě kdy na klacku zjistí že mu od vás nehrozí nebezpečí, může se začít sbližovat víc a začít s vámi kamarádit. samozřejmě každý papoušek má svoji náturu a u každého to je jinak, to jsou jen zběžné rady jak se to většinou dělá
jasné pokud již akceptuje ruku (Vás) tak pokračovat na ruce, ten klacek byl jako možnost kdyby na ruku nechtěl.
ať se daří :-)
: věk je dobrej, tohle je například 2,5 letá chovná samička pyrury, zemřel ji samec, takhle zkrotla za cca 2 měcíce než jsem sehnal druhého, nyní je zase s ním, přitom i přestala naprosto kousat
Jak by se vůbec snášela korela (můj samec) se samičkou, kterou by si koupil brácha a měli bychom je každého v jíné kleci, jiném pokoji? Fungovalo by to?
Čistě teoretická otázka..