chyť se za hlavu
lasička
Mám dotaz ,potáhne se Lasička okem pletiva? Rozměr 5.cm. Děkuji.
Domnívám se, že téměř určitě se kolčava protáhne oky o průměru 5 cm. A možná, tj. spíše ANO, se protáhne i lasička hranostaj.
To je me Vas lito ,ale pamatuji jako deti jsme meli take jednonozku a byla kouzelna.Me vcera neco prekouslo drat k topeni na nastavovani teploty a liliputka kohout je pryc.Videla jsem ji na tramech ,ale nevim lasicka nebo kuna.
lasicka nemuze zakousnout slepici dospela lasice ma cca 15 az 20 cm a zere mladata mysi a mysi i dospely potkan je vetsi nez tohle zvíratko slepice vam morduje kuna ta je velka asi jako kocka
Dobrý den.Dvě kačeny mi sedí na vejcích a nějaká potvora mi už odnesla sedm vajec během dvou týdnů.Mám i slipky a další kačeny s káčatama,ale ty jsou v pořádku.Můžete mi prosím někdo poradit co to může být a jak tu mrchu chytit nebo vyhnat?
- Původcem je asi kuna.
- Musíte na sedící kachny a jejich hnízdo postavit klec z hustého pletiva o průměru ok minimálně 2 cm nebo menších a zatížit tu klec, aby kuna nemohla klec v noci nadzvednout. Tedy to znamená, že tu klec postavte dnem vzhůru, aby i strop klece byl z drátěného pletiva s malými oky. Mezi klecí a nejlépe betonovou podlahou (nebo povrchem trávníku) nesmí být žádná štěrbina.
- I slípky i kachny s káčaty musí být ve dne v noci (ale ještě více v noci) chráněny ze všech stran hustým drátěným pletivem, nikde nesmí být ponechána žádná škvíra, kterou by se mohla kuna k vejcím a k drůbeži protáhnout. Nejlepší je, když je drůbež zavřená v kurníku (nebo ve stodole) za dvířky z hustého pletiva. Nikde ani ve zdi nesmí být díra, kterou by mohla kuna ke drůbeži vlézt. Kuna řádí a ničí drůbež nejvíce v noci !!!!!
- Máte-li zdatného a šikovného psa, nechte ho puštěného v noci v prostoru kolem klece s drůbeží. Ale ten pes se nesmí kuny bát.
- "Chytit" je prý možné kunu do tzv. "sklopce". "Vyhnat" kunu je asi nemožné. Odejde sama jedině tehdy, když v tom místě nebudou pro ni k dispozici žádná vejce, žádná káčata, žádné myši.
včera nám něco v podvečer zakouslo do krku 6 slepic. na dvoře to bylo jako po boji. na slepicích jsme viděli až po oškubání stopy po zubech na krku vzdálené od sebe cca 1,2mm.nevíte někdo co to mohlo udělat..kuna?