lasička
- jí lasička komáry 😠
Včera na zahradě jsem zaslechl neobvyklý pískot.Šel jsem se podívat a užasl jsem.Lasička Kolčava útočila na našeho kocoura.Ten si sní hrál.Odháněl jí tlapkama ale ona se nedala a s chutí se kocourovi zakousla do kožichu.Vysela na něm chvíli jak ozdoba a pak se pustila.To se několikrát opakovalo.Chytl jsem ji a dal do akvária se senem a úkrytem ze dřeva.Dostala vodu,žížaly a trochu masa pro kočky z konzervy.Večer jsem jí vzal do holé ruky.Chvíli mě kousala a pak mě s překvapením začla olizovat jak domácí mazel.Po přečtení článků o lasičkách jak jsou užitečné ji dnes opět bez přítomnosti kocoura pouštíme zpět na zahradu.Zapoměl jsem dodat že jídlo přes noc snědla a obdivuji že tak malé zvířatko se nebojí si to rozdat s omnoho větším soupeřem.A tak lasičkám zdar.
Taky mi chodila lasička na vejce. 5 slepic zakousla. Tak jsem pověsil trojháček na ryby, na něj dal kousek uzenáče a čekal. Za pár dní pískot přes celý dvůr a už tam visela. Mrcha jedna. Trubkou dostala co proto a od té doby klid.
měl jsem problém s lasičkou kolčavkou navštívila mi voliéru přišel jsem o křepelky ,orebici ,bourka pak si dala týden pokoj a přišel jsem o chovný pár aymar i s mladými tobylo její poslední koupill jsem v Týništi past na myši a co se stalo chytal jsem myši nechal jsem je tam dva dny oni byli živí a lasička si pro ně přišla a měl jsem jí ale to funguje opravdu jen na tyto malé lasičky