Zdravím, mám asi hloupý dotaz, tak se předem omlouvám...Ale nevím jak je to s kroužkama u papoušků-existuje nějaký registr, kam se číslo kroužku zapisuje? Hledala jsem na internetu, ale našla jsem spíše registr pro ptactvo, které migruje a náš senegalec se migrovat doufám nechystá:-) Ale kdyby nedej bože ulítnul a někdo ho našel, tak dá se vypátrat podle kroužku majitel v registru (pokud tedy existuje)? Předem děkuji moc za odpověď,
Tereza D.
Asi těžko, každý si vede svoji kartotéku sám, ovšem jestliže není členem nějakého klubu. Ono je těžké vypátrat majitele psa s PP , i když je pes tetovaný a je to vedené na plemenné knize. U papoušků žádná plemenná kniha není.
Pro obyčejné kroužky prozatím evidence není vedena, snad jen u těch klubových se eviduje komu jsou jaká čísla kroužků přidělena. Do budoucna se plánuje pouze evidence kroužků prodaných na jedince registrované v příloze CITES A / nebo I / . Evidenci by měl mít pro ČR schválenou jen výrobce a prodejce kroužků p. Straka. Prozatím je to jen vyhlídka do budoucnosti - tuto informaci mám z ústního jednání na KÚ - ŽP od pracovnice evidující jedince spadající do cites A.