Dobrý den,
Znám jednoho chovatele kterž už hodně ropků takto alexandry malé odchovává a má jich opravdu hodně. V koloniich odchovává i alexandry čínské a velké, potom z austrálie králováky. Pokud by jste chtěl, tak mi napište na mail a můžu vám na něho dát kontakt.
fylip
Ještě se ale doplním, že u tohoto pána to tak funguje, já bych to tak ale nikdy nedal. Mi se v době hnízdění a krmení mladých mezi sebou porval i chovný pár.
Podle mne je to malé pro tolik ptáků. Spíš bych zkusil přidat jiný druh, ale je to stejně o jedincích.
Viděl jsem také tři páry, pohromadě od mala a voliera byla mnohem větší. nevim přesně, ale výška byla myslím 4m = je to ale vyjimka
Možná tak dva páry, ale raději bych to nezkoušel.
Je to pěkný prostor, ale možná bych to rozdělil a tím tento problém vyřešil.
Nebo tam dejte více druhů, známí má asi v 7x5 m směs a je to také zajimavé
Počínaje andulkama, korely, mniši, primcezky kakariky holoubky, hrdličky ... Měl tam i pár rosel, ale ty mu rušily osazenstvo v hnízdění. Možná, že jsem i na něco zapomněl, ale asi takové složení tam má.
Ja si myslím že pokial sa mlade vtaky daju do voliery spoločne tak to musi ist. Videl som už chovat takto u par chovatelov min. po 3 parov a je vždy dobre ked je neparny počet aby sa to v pripade šarvatok mohlo rozohnat ostatnymi parmi. Takže za pokus to stojí určite to ide
ja mám volieru o rozměrech 6x7,20x2,50 m š/d/v a uvažuji o společném chovu 4 parů alex. malých pár rosel pestrých anduly a korely a právě nevím jestli do toho mám jít nebo ne tak bych potřeboval poradit
P.S jsem začáteční chovatel
neregistrovaný: Krásne velka voliera, sice by som si tam vedel predstavit celkom ine zloženie ale za pokus to stoji ale k tym alexandrom mate volieru celoročnu? Vylet plus zalet? Určite viete že ich treba zimovat v teple.A ked by som mohol poradit tak vždy neparny počet parov alexov, takže bud 3 alebo potom 5,a osobne by som tie pestre vylučil bez nich by to malo ist v pohode.Ale tie rozely nie,viem o pripade kde bola voliera 12x12 metrov a vysoka 10 a aj v nej v tak velkom prisetore samec v toku zabijal či už andulky korely ale aj ostatne vtactvo