Dobrý den,potřebovala bych první pomoc pro vylíhlé mládě kakarikiho 3,12,2010,samička se přestala starat.Má jen jedno,a na krmnou směs budu čekat dva dny:( dala jsem mu převařenou vodu ze lžičky.Od rána má prázdné volátko, a vypadá to,že samička si staví v budce další hnízdo....děkuji za jakékoliv rady.
Děkuji tza radu samička na malém ale ještě sedí takže ho mám nechat v budce? A kolik ml asi má sníst? Omlouvám se,ale nechci nechat bobka jen tak "odejít" :( a pokud mi vodu dokázal vypít ze lžičky mám zkusit i jídlo? díky
ptáče zatím ponechte u samice, není vyloučené že krmit začne, zkuste rozmočený piškot ve vodě, vodu v opravdu v malé míře, třeba jednou denně pár kapiček (ideální je slabí odvar z heřmánku, podporuje trávení a působí desinfekčně)
a dávejte si pozor na teplotu, 38-40 st zkuste na zápěstí (jako dětem sunar) pokud nemáte teploměr ... teplotu můžete udržovat v dvojité nádobě kdy naspod je horká voda
jinak je to trochu nezvyklá doba na odchov mladých, vy je máte jako mazlíky doma?
Díky,první pomoc piškotek s vodou chutnal,uvidíme jak dál.Teplotu jsem hlídala,a samička dál zahřívá.Uvařila jsem rýži a vajíčko.Mám si objednat nějakou směs?Nebo to bude jen přechodná doba a dá se to zvládnout improvizacemi z domácích surovin...Už jsem to psala v tématu agresivní samec kakariki a mám tam i fota,ptáčky mám doma ve voliéře,takže si myslím,že teplo mají dostatečně.Samička začala snášet sama vajíčka do voliéry někdy v polovině listopadu., se samečkem se pářili a dokonce se i krmili,to mě tak trochu vedlo k tomu dát budku...ve voliéře měla dvě snesená vejce,jedno jsem našla rozbité.Vajíček nakonec měla 4ks.Dvě byla lichá a jeden záprdek.Zůstal nám jen"Pepánek".Díky za rady
Doporučiji vám nerušit samici, mládě jak už jsem psala ponechat u samice, tak jak ho máte nakrmené prozatím určitě stačí (pokud byste ho musela od samice odebrat budete krmit víc), malej by se měl dožadovat krmení, pořád není vyloučené že ho samice krmit bude. Co samec? ten do budky nechodí?
Jak teď krmíte samici?
Ještě se mi zdá že mládě je o dost mladší než jste uvíděla že se vylíhlo někdy zač. prosince, odhaduji max. 14 dní staré, víc ne.
K té dokrmovací směsi, tu určitě kupte, s domácích surovin tak kvalitní nevyrobíte, mládě by neprospívalo (na piškotech se dá držet opravdu po dobu nezbytně nutnou).
Ještě mě tak napadlo, jestli jste si jistá s datumem líhnutí, samice mladé mohla buď krmit nedostatečně, proto je malé, nebo prostě teď zapracovala příroda a samice přestala instinktivně krmit slabé neduživé mládě.
souhlasím s příspěvky nade mnou,mládě je hodně malé na to,že už je mu měsíc. Měsíční mláďata už bývají částečně "žlutá". Pokud mládě není úplně zdravé, staří také přestávají krmit, nějak to vycítí, že je "něco" špatně - nepomůže ani podložení, ani dokrmování, už jsem to zažila. Jinak mi kakarička běžně snáší vajíčka k mláďatům a přesto se stará, nebo jednou nám padla samička zhruba na měsíc starých mláďatech a dokrmil a vyvedl je táta. Rozhodně malého nechte pod matkou, pokud mu neubližuje, a jen dokrmujte, když máte dojem, že má prázdné volátko. Přeji hodně zdaru.
mládě se opravdu vylíhlo 3,12,Samec nekrmil vůbec,do budky 2x vletěl a samice ho vyhnala,a samice se chodí krmit sama,dokonce má poslední dva dny tendenci prolétnout se po obýváku a koupe se,pokud je nová voda.Samička ted dělá v budce pořádek,zrovna tak jako když se připravovala na první líhnutí.Je možné,že se se samečkem pářila a začne znovu snášet?
Přikládám foto když měl malý asi 14 dní.