Dobrý den , mám na vás všechny co uměj DOBŘE poradit dotaz .Koupil jsem si k mým stávajícím andulkám další 2 andulky dle chovatelky párek .Ale jsou cca 4 měsíce staré a já ze svíma skušenostmy nejsem schopen rozlišit zda se doopravdy jedná o páreček protože se tito dva hrozně mezi sebou pošťuchují.Předem vám děkuji vřele za rady a přeji všem tady na foru mnoho chovatelských úspěchů a hlavně zdravý v roce 2011
4měsíční mláďata se opravdu budou JEN pošťuchovat. Přes to pletivo ale není vidět pořádně ozobí,takže radit je těžké. Vložte nové fotky, kde bude ozobí dobře vidět. V tomto věku mají všechna andulata ozobí světle modré. Samička má kolem nozder světlejší kroužky - "prstýnky". Jsou to nádherné kousky, gratuluji.
http://www.ifauna.cz/clanek/okrasne-ptactvo/dobre-utajene-andulky/5436/ tam jsou fotky samce a samice.
ta modra myslím je samec na 50% a tu světlou mi připada na samce ale nevím a chtělo by to jiny fotky ale jsou pěkný
Na určení pohlaví jsou tyto fotky k ničemu. Vidět je jen, že jsou to pěkné,mladé andulky.Jak už bylo psáno výše, vložte detail ozobí, pak Vám jistě někdo poradí.
Miloši :-) *ta modrá myslím je samec na 50%*
to je super poznatek, pokud neznám pohlaví tak je to vždycky buď a nebo- čili zhruba 50% na 50% :-)