4Petra.:úplně klidně bych jim ho na těch pár dní vzala,protože mám ptáky venku:-), ale tento byl zakoupen na aukru výhradně pro ptáky.My máme taky svůj doma. Jinak je plně stabilní, nepřivazuji ničím nikam, mám aymary a andulky, to nejsou při přistávání stíhačky.
Přeji všem hezký rok 2011 !
Prosím, můžete mi říci, jestli mohu alexandrům malým, dvěma domácím mazlíčkům, nechat na okusování a pro zábavu vánoční stromeček po odstrojení? Je to jedlička a nevím jestli tam mám nechat i to jehličí. Nikdy jsem jim větve z jehličnanů nedávala, takže o tom nic nevím. Jehličky nejsou vůbec pichlavé (zatím), ale stejně nevím jestli je raději nedat pryč. Děkuji.
Dobrý den. Pokud není stromek chemicky ošetřen, tak jim jehličí klidně dejte. Já podávám ptákům větvičky smrku a borovice po celý rok. ptáci okamžitě reagují a okusuj íjehličí. Kromě jinýc prospěšných látek obsahují jehličnany vysoký obsah vitamínu C a silice působí antibakteriálně v trávicím traktu.
Na chatařích jsou dvě fotky. Z 5-ti vajec se vylíhlo jedno. Když byl malinkej tak mě do voliéry nepustili a byli útoční, teď už chodí jen krmit a lítají celý den volně. Největší řev je tam ráno kolem šesté. To se malý domáhá snídaně. Přes den to jde. Zase dám na chataře další fotku až trochu povyroste.
pro Orinu..Dobrý den,trochu odbočím od tématu ale jak tak koukám na ty vaše fotografie co máte za těmi puryrami na zdi tak mi to nedá to jste fotila sama??ta zřícenina té věže je totiž kilometr vzdušnou čarou od mých voliér:))
Pro sunflowersman: děkuji, ale nevím jak to zjistit jestli je postříkaný nebo ne. Koupila jsem ho tam kde prodávali stromky, takže netuším jestli je něčím cákaný. Ale když si čichnu přímo mezi jehličí, tak cítím jen vůni pryskyřice a žádný jiný pach. Pomůže když tak pro jistotu osprchování celého stromku?
Dobrý den. Rád bych Vám poradil, ale opravdu netuším na jaké chemické bázy jsou tyto postřiky nebo zda se takto opravdu ošetují všechny stromky. Chtělo by to někoho kompetentního, kdo zná nějakého prodejce stromků.
Dobrý den,
také přispívám fotografií mnou vyrobeného ptákodromu pro našeho Texe, papouška červenokřídlého, který nelétá. Proto je Texodrom na zemi. Texík se přemisťuje pouze šplháním. Po 4měsíccíh, co ho máme je poměrně důvěřivý, ruku/prst sice moc nemusí, ale na rameno si přeleze a špitá mi do ouška. Zdá se, že je spokojený a co vím zcela určitě, je velmi mlsný.
Texodrom je vyroben jen pomocí jedné dřevotřískové desky, kmene kroucené vrby, pár dalších klůcků, provázků a vrutů. Ze spoda je nalepen koberec, aby deska neškrábala podlahu.
To Eva: Děkuji. Texík má vrozenou deformaci křídla, kus mu chybí, takže to, bohužel, nerozléta. Na druhou stranu bychom ho zase neměli doma. Myslím, že v rámci svého hendikepu, je opravdu spokojený.