Aktuálně: 3 732 inzerátů209 886 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

Prosím o radus volbou kamaráda

L. (neregistrovaný) 28.12.2010, 13:19:29 xxx.xxx.92.43
:-))) Mám kocoura. Spíše to je ale malá puma černá. :-))) A v širokém dalekém okolí je to jediný kocour s obojkem a identikitem. Jak už jsem psal, mám i chovné králíky a nechovné slepice. :-) Ne, vážně. Přemýšlím nad senegalcem nebo jejich páru. Ne kvůli chovu. Jen si to potřebuji promyslet než se do toho dám. Zatím mám objednané knihy o chovu tohoto tvorečka.
Obrázek
zdenka (neregistrovaný) 28.12.2010, 15:06:09 xxx.xxx.57.166
Pro pana Ladislava: Podle všeho, co tu píšete,usuzuji,že jste zodpovědný člověk.. Nebojte se toho a prostě do papoušků "jděte".. Jsou to skvělí tvorečkové.. Pokud si navíc pořídíte dva, nemusíte se obávat, že by se cítitli osamoceni. Při vaší povaze jim budete zajisté dobrým " páníkem". :-) A při vašem pracovním vytížení a následné "únavě", jsou ptačí kamarádi právě skvělou relaxací, která je často nenahraditelná... Já sama můžu potvrdit, že při všech problémech a depkách, při řešení složitostí života i zdravotních problémů, je čas strávený ve společnosti papouška účinným lékem na unavenou mysl a bolavou duši. Péče o senegalce není tak náročná a oni vám to stokrát vrátí - třeba tím, že se i smutný a vyčerpaný člověk musí někdy od srdce zasmát ptačím " kouskům " a hned je ten život nějak snesitelnější a veselejší..Jak říkám: nebojte se toho, jednejte - a dejte nám vědět, až se vaše domácnost rozroste o nové opeřence.. :-) P.S. jen pozor na koucourka.. Zdraví a palce drží Zdenka.
zdenka (neregistrovaný) 28.12.2010, 15:19:40 xxx.xxx.57.166
A ještě dovětek..Můžete to zkusit nejdříve s jedním senegalcem..Naši známí mají jednoho a je úplně v pohodě. Půl dne je naučený vydržet sám s hračkami a po příchodu páníků je v jejich společnosti. Chvíli je s nimi v přímém kontaktu a pak mu vystačí jejich pasovní přítomnost.. Nic extra náročného.. A pokud by se vám zdálo, že nějak strádá samotou, pořídíte mu kamaráda.. Je to o individuální nátuře - někdy se přimknou jednotliví mazlíci víc k páníkovi a pak s ním i lépe komunikují. Jak říkám- je to individuální.. Vnímavý člověk, který umí vycítit potřeby živých tvorů to brzo pozná, zda je jim fajn nebo jestli strádají..
Peťula (neregistrovaný) 28.12.2010, 15:28:21 xxx.xxx.38.103
Mohu potvrdit, že u senegalců je to opravdu o povaze jednotlivého tvorečka. Moje senegalka většinu volného času tráví jak "buchta" sedící na mém rameni, a když je v kleci, tak jen baští a odpočívá, pozoruje dění kolem. Žádné vřískání, domáhání se pozornosti, nic ..............prostě jsem měla štěstí na "buchtovitého" senegalečka :-).
salamounek
salamounek 28.12.2010, 18:47:59 xxx.xxx.81.125
pro neregistrovaného 209.173 milý pane nebo paní, velké druhy papoušků se daleko více fixují na majitele, když má jen jednoho. Menší druhy snáší samotu lépe.
salamounek
salamounek 28.12.2010, 18:53:52 xxx.xxx.81.125
pro Ladislava nebojte se papoušků, pokud si můžete a chcete pořídit dva, je to pro ně mnohem lepší a nebude jim vadit Vaše delší nepřítomnost. A podle Vašeho psaní to vypadá, že budou mít vše co potřebují. Je moc dobře, že o nich nejdříve čtete a pak se rozhodnete. A věřte, že Vám přinesou hodně radosti. A i když třeba někdy přijdete z práce nazlobený, stačí je pustit a chvíli pozorovat jaké kousky vyvádějí a hned budete mít lepší náladu. Zkuste si na webu také najít stránky chovatelů přímo o druhu, který si vyberete, bývají tam zajímavé rady.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.