Dobrý den, mám doma 2 dny korelu má velkou klec ale má problém s potravou. Ke kleci byly samozřejmě krmítka, která jsou mimo :-) klec. Dala jsem jí tam zob pro korely a vodu, ale ani se toho nedotkla. Když byla cca 4 hod v přepravce a tam měla v normální mističce jídlo, semtam si zobla. Jinak mi příde celkem v klidu, pořád se na sebe dívá do zrcátka. Zatím nevydala ani hlásku,jen když jí přendávali do tý klece. Prosím o jakoukoliv radu i ohledně ochočení.
Děkuji moc
předpokládám, že je asi divoká? když jsem si přinesl domů koreláka, tak nežral 4 dny. Dej ji klas blízko bidla kde sedí. A ona si zobne. Je to pro ní šok, proto asi nejlepší rada ze začátku je, dát ji na klidné místo, aby na Vás viděla. a dopřát ji klid. Prostě ji nechat vycukat. Ona se srovná. Mluvit na ni. Chce to čas. ona si vezme. možná ji dej ze začátku mističky na zem, nejspíš se bojí žrát z tich krmítek co jsou připevněny mimo klec.
Mám doma 2 měsíce starou, ručně dokrmenou korelu. Chovatelka tvrdila, že jí vše, ovoce, klasickou směs, atd. Jako pamlsek jí dávali ve vodě namočené piškoty. Problém je v tom, že jí mám doma už 3 týdny a pořád by žrala jenom ty piškoty. Sem tam si veme i směs, proso, trochu ovoce a listy pampelišky. Moc tomu ale nedá. Dokud nedostane piškot tak řve jak blázen. Koupil jsem nutribird granule, ale zatim taky bez výsledku. Jak na to, aby začala jíst normálně? Díky za radu.