Aktuálně: 3 739 inzerátů212 188 diskuzních příspěvků18 278 uživatelů

Průjem u andulky

anonymní (neregistrovaný) 19.12.2010, 17:38:29 xxx.xxx.22.174
Da se nejak vylečit průjem u andulky.Andulka je neustale v teple a v suchu. Je možnost jak to vylečit???
Adf (neregistrovaný) 19.12.2010, 18:17:11 xxx.xxx.51.138
Průjem je velmi častým průvodním znakem široké škály různých onemocnění, takže je velmi těžké bez znalosti dalších okolností určit příčinu. Po dobu několika dní zkuste vyřadit konzumaci zeleniny a ovoce. Místo vody dejte slabý heřmánkový čaj a do gritu a krmiva přidejte dřevěné uhlí pro papoušky. Pokud se stav nezlepší za dva až tři dny pak je problém vážnější.
anonymní (neregistrovaný) 19.12.2010, 18:21:49 xxx.xxx.22.174
dekuju ja to teda skusim nejsem si na sto procent jistej jestly to je prujem ale vypada to tak.Hnedka jdu skusit ten čaj a vzit to ovoce.
Daniela Burocková (neregistrovaný) 11.09.2011, 14:13:25 xxx.xxx.0.28
Mám také dotaz ohledně průjmu. Moje andulka jí jen proso, ačkoli jsem se jí neustále snažila podávat ovoce a jiné laskominy, ona to prostě nechce. Máme jí už rok a za tu dobu jsem zkusila snad vše nic. Před několika dny jsem zjistila, že má normální hovínka ale okolo toho trusu je hodně mokro. Po včerejším čištění si myslím, že jde o průjem. Všude čtu, že to může být po ovoci, to ale nežere . Jinak je naprosto čilá. Hraje si, zobe zob a neustále "kecá". Poradíte prosím? Nerada bych něco zanedbala.
Veronika (neregistrovaný) 11.09.2011, 15:53:23 xxx.xxx.175.1
Mám stejný problém u mláděte, zítra jedu k veterináři a zkusím odčervit. Průjem je dost vodnatý, ale chová se naprosto skvěle. Hraje si, zope, jen má strašně špinavý zadeček. Poradím se s veterinářem a kdyžtak dám vědět. Je to strašně krásné mládě a nerada bych o něj přišla...
Veronika (neregistrovaný) 11.09.2011, 15:55:25 xxx.xxx.175.1
foto jsem dávala sem: http://papousci.chovzvirat.com/diskuzni-forum/kategorie-1/tema-9300/
anonymní (neregistrovaný) 16.09.2011, 20:33:45 xxx.xxx.75.137
U nás je asi také problém po ovoci a zelenině, od chovatele na to nebyl zvyklý, ráda bych vše dopřávala, ale nevím, co by bylo pro začátek nejlepší a v jakém množství.
anonymní (neregistrovaný) 17.09.2011, 06:56:01 xxx.xxx.111.120
Problém průjmu má často souvislost, že chovatel, který vlastní jednoho papouška mu takzvaně dopřává všechno. Ani v přírodě nemají ptáci všechno. A musí se za potravou pěkně nahonit než něco k jídlu seženou. Doma v obýváku toho tolik nenalétají a talíř mají pořád plný.Nějaká střídmá hladovka by neuškodila. Pokud jsou problémy s průjmem větší je také možné přidat do oblíbeného papouščího zobání -oro digest- upravuje stolici a zabraňuje průjmům.
Veronika (neregistrovaný) 26.09.2011, 16:50:32 xxx.xxx.175.1
Tak jsem andulky odčervila a průjem u jedné stále pokračuje. Zadeček je neustále znečištěný. Problém trvá už měsíc, ovoce během a po odčervení nepodávám. Problém má pouze jedno mládě. Ale stejně tak jak průjem trvá měsíc, tak je andulka celý měsíc psychicky naprosto v pořádku, hraje si, zope, pije atd. Takže navštívím veterináře přímo s andulkou, ale nevíte si někdo rady? Nemáte podobnou zkušenost?? Andulka je fakt skvělá a veselá, myslím, že kdyby šlo o vážnou nemoc, nechovala by se takto. Ale na druhou stranu průjem je dost silný....
Veronika (neregistrovaný) 28.10.2011, 15:24:48 xxx.xxx.175.1
Tak mládě je po dvou měsících v pořádku. To je aspoň naděje, že pokaždé v případě silného průjmu nemusí jít o nic vážného...
DášaM. (neregistrovaný) 28.10.2011, 18:55:43 xxx.xxx.15.254
Tak konečně dobrá zpráva Veroniko - a co tedy pomohlo?

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.