Dobrý večer.Nechcem vám kaziť ilúzie ,ale retriever rozhodne nie je strážny pes,je to poľovne plemeno a keď príde niekto cudzí,či už s dobrým,alebo zlým úmyslom,tak sa psík bude z neho tešiť.
Mal som retrievera,takže tomu neverím,že u niekoho kto trochu pozná psov ,vzbudí rešpekt a keď aj, ja mám taký názor,že strážny pes musí u cudzích vyvolávať strach !
Ještě reaguji na dotaz k té číče: je to mainský mývalý kocour.Čistokrevný bezpapírák, bezmezně milovaný pohodář. Poslušný.Zrovna dnes v noci mu nějak nebylo od žaludku, tak jem s ním o půl jedné v noci letěla do Prahy k vetovi, dostal injekci, byl proměřený, prohlídnutý ,poobdivovaný:o) a do dvou jme zas byli doma.Hlavně že to nebyla otrava jak jsem se původně vyděsila. Ještě jedno foto na závěr
U psa je podstatné aby udělal randál a ohlásil, že je někdo přítomný. Co je platné bojové plemeno, když se s ním dostane člověk leda tak před soud. Naše zákony umožňují zlodějům krást, ale okradeným bránit se je zakázáno.
Foto : hlídání vetřelce( v tomto případě figurat) před dalším pohybem. Nácvik znemožnění útěku útočníka.
add Orina:
1. "U psa je podstatné aby udělal randál a ohlásil, že je někdo přítomný." TOTO je hlboká pravda, ale treba počítať aj s tým, že iba randál zlodeja nemusí zastaviť . . .
2. "Co je platné bojové plemeno, když se s ním dostane člověk leda tak před soud." Robím so psami cca 4O rokov, ale s bojovým plemenom som sa ešte nestretol. S jednotlivcami rôznych plemien, ktorí mali INDIVIDUÁLNE vyššiu mieru agresivity - to áno. Ale plemeno ako celok nemôže byť bojové !!
3. "Naše zákony umožňují zlodějům krást, ale okradeným bránit se je zakázáno." Platí aj u nás - BOHUŽIAĽ . . .
4. "hlídání vetřelce( v tomto případě figurat) před dalším pohybem. Nácvik znemožnění útěku útočníka." Iba doložím - najprv ho musí zadržať a k tomu tiež musí byť vycvičený
Pro 174.248 podstatné je, že nejlepší hlídač je ta kočka na prvním obrázku, jinak, jsou psi na dvě věci, především když mi na vlastním pozemku někoho kousnou, tak z toho budu mít problém já a nikomu nedokážu, že mě chtěl dotyčný zapíchnout, pokud nebudu mrtvá. Takže bojové - nebojové,všechno je to na....... Pokud člověk nedostane palicí po hlavě tak se stejně nemůže bránit. :-( a když budu zapíchnutá, tak je zase pozdě, tak si stěma § vyberte co je nejlepší.
76.133 má hezkýho čumáčka se zubama :-))