Dobrý den, mám problém. Umřela nám jedna z našich dvou andulek. Byla to 7iletá samice. Tomu žijícímu samečkovi je cca 6 let. Teď možná budeme kupovat Skipperovi kamarádku nebo kamaráda. Napadlo mě nekupovat andulku, protože z dřívějších zkušeností vím, že je neplodný. Ale protože miluji papoušky senegalské, napadlo mě pořídit si k andulce senegalského papouška. Ale chci se tedy zeptat: Je to vůbec možné chovat většího papouška s menším? A pokud ano, myslíte, že spíše samici či samce?
Myslím, že by se mohli nějakým způsobem skamarádit.
Děkuji předem za odpověď,
Kristýna
Né že by to bylo nemyslitelné, ale je to málo pravděpodobné vzhledem k věku andulky. Navíc je to afrika s austrálií. Senegalci jsou dost usedlí papoušci takže z jeho strany bych neřekl na určitý problém.Ale asi bych to taky nedoporučil. (oba mají cca 2,5 r ,skamarádily se napoprvé asi před 2měsíci když ag. utekl a přiletěl do obýváku)
není, skončil jako domácí mazlík od bývalého chovatele. má hendykep chybí mu 2,5 prstu na noze které si v mládí amputoval snahou sundat si kroužek,takže je mu dopřáváno vše v rodinném duchu.
zhlédl jsem ho na inzerátu a neodolal
No, já mám opačný problém, máme tříletou korelu a rodičům jsme před půl rokem"odebrali" dvouletou andulku, která citelně strádala(apatická, nevýrazná). U nás velmi pookřála a teď, když se doučila lítat, prohání korelu !! Ta je sice starší a větší, ale hodnější a vše si nechá líbít...vadí nám to, ale co s tím ???