Pávice sedí na vejcích 28 dní, po vylíhnutí se o mláďata stará sama, páv jen dozoruje a kdyby byl problém zakročí
Chov páva
Dobrý den, letos v létě se nám vylíhly 2 malý pávi, nyní jim je cca půl roku a nevím jak se dá poznat samec od samice, oba jsou skoro stejní. Děkuji za info.
Pro Zdeněk:
Doporučuji Vám zeptat se odborníka na chov pávů:
Pšenička Václav Kontakt : Senec 36 ok. Rakovník 270 36 Lubná Tel: 313531008
Mob: 602290894
Prosím , může mi někdo poradeit, proč má pávice křídla svěšená dolů. Snesla 8 vajec a nesedla si. Pávovi se vyhýbá a já nevím co je s ní.
Odborník na pávy je pan
Pšenička Václav Kontakt : Senec 36 ok. Rakovník 270 36 Lubná Tel: 313531008
Mob: 602290894
Dobrý den,
můžete prosím poradit jak nejlépe přepravit dospělého páva? Jedná se o cca 1 hodnu cesty autem. Dát ho do přepravky, klece, pytle?
Děkuji
Radek:Dobrý den,
můžete prosím poradit jak nejlépe přepravit dospělého páva? Jedná se o cca 1 hodnu cesty autem. Dát ho do přepravky, klece, pytle?
Děkuji
Ano, dát ho do přepravky, klece, pytle :-) Odpověděl jste si sám :-) Já vozím páva v co největší krabici, pokud má "ocas", tak ho nechát trčet ven, aby se neohnul a péra nezlomila. Hlavně krabici dobře zalepím a zavážu, kdyby se za jízdy dostal ven, špatně by to dopadlo :-)
Standa
standa@meloidae.com
Jana:Prosím , může mi někdo poradeit, proč má pávice křídla svěšená dolů. Snesla 8 vajec a nesedla si. Pávovi se vyhýbá a já nevím co je s ní.
Odchovávám je letos poprvé
Už vím že když má pávice svěšená křídla dolů, že brzy snese další vejce. Také jich už mám už osm, a čekám kdy konečně zasedne. Stále se k tomu nemá :-)
Standa
standa@meloidae.com
l: mohou se pávi konzumovat
Mohou. Stejně jako psi :-)
Na všechno ohledně pávů se ptejte odborníka:
Pšenička Václav, kontakt : Senec 36, okr. Rakovník, 270 36 Lubná, Tel: 313531008 Mob: 602290894, e-mail: vpsenicka@cbox.cz,
ALE JISTĚ. Jen ho musíš umět upéct.
Dobrý večer, chystám se na chov pávů jsou velmi krásní. A proto že mi sousedka řekla, že se u nás pořád mluví, tak mě to ještě víc přesvědčilo abych jí jinou formou ukázal, co si vlastně myslí. Ona nám p…a bude tady zakazovat mluvit nebo co?
Přidám ještě slepice a kohouta, možná dva. Jo a 10 ks perliček a africké husy.
Nechci se z nikým zbytečně hádat, vím že tím se nic nevyřeší.
To je neuvěřitelný co si dnes ty lidi myslí.
Reakce na 14 let starý příspěvek… Asi máte rekord. Pominu-li, že jsem ten váš vůbec nepochopila. Co jste jím chtěl sdělit?
Odpověď nečekám. 😉
Dobrý den,
nevíte prosím jestli je ještě p.Pšenička na vámi daných kontaktech k zastižení???
Zkoušel jsem se s ním zkontaktovat a bohužel bez úspěchu - bez odezvy na maily.
Děkuji za odpověď
Kontakt je 7 let starý, takže kdo ví,,,
A stejně jsem se nedozvěděl, co chovatelé pávů dělají s odchovy😲
list:A stejně jsem se nedozvěděl, co chovatelé pávů dělají s odchovy😲
vždy se prodají, však spoustu lidí je chová na samotě protože jinak nevydrží se sousedy a jak už to bývá, tak na samotě je hodně škodné a spotřeba divoce chovaných pávů je vyšší než u jiné drůbeže.
Vážně vše, co odchováte, prodáte? Tak to mrkám. Nečekal jsem, že jdou tak na odbyt, teda pokud je chovatel nevypustí, na tajňačku, v nějaké zámecké zahradě. Díky za odpověď😉
Odchov se prodá. Pokud nechcete další pávata prodejte vajíčka,je o ně velký zájem a pod pávici dejte slepičí vejce 😉.
Také bych je chtěla, ale musí se přes zimu zavírat do chléva.