Zdravím,
potřebovala bych "něco" tepelného do klece 140*60*60 která je venku v zimě, poradili byste mi, prosím?
Něco jako je pro hady? Nějak tomu nerozumím, ve zverimexu se nechci ptát.
Díky Eva
Jak odpovědět na otázku něco,někam pro něco? Cokoli?
Teď vážně: Do klece s čím? Úplně venku nebo na studené chodbě/verandě/? Takhle malou klec bych prostě přenesl domů. Obávám se,že ať je v ní cokoli,létáním se to nezahřeje. Žárovky vydávající teplo jsou energetičtí notorici.
Jsou tam andulky, některé moc nelítají (jsou letité, vyřazené z chovu už jen na okrasu).
Je jich tam jen 5 tak jsem si říkala že by stačilo něco malého, určitě by si instinktivně posedali nad žárovku, abych to ještě trochu upřesnila, nepotřebuji aby v kleci bylo 20 st., prostě aby bylo u žárovky teplo :)
Milane, to bude asi tím že tomu vůbec nerozumím, takže proto chci "něco co vydává teplo", proto se taky ptám že a snad mě někdo dobře poradíte :)
Kdybyste mě přímo poslali odkaz na konkrétní typ budu moc ráda.
Na lihne.cz najdete jak keramické žárovky na topení, tak i různé topné kabely a rohože. S keramickou žárovkou ale osobně žádné zkušenosti nemám, nevím kolik to vydrží. Každopádně tam mají výkon už od 60W, takže by to zas tak náročné být nemělo...
60W obyčejná žárovka vydává hodně tepla-je nutné zabezpečit kabel proti okusu a žárovku bych dal do keramického květináče,spodek překryl pletivem,aby nemohli přímo k žárovce. Zbytek klece zakrýt polykarbonátem nebo bublinkatou folii,samozřejmě tak,aby byla klec obsluhovatelná a trochu větraná bez průvanu. Andulky jsem choval normálně ve venkovní volieře-ze 2stran prkna,zbytek jsem zakrýval PE folii,bez topení. Zima moc nevadí,nesmí být průvan,studený vítr.
Děkuji za odpovědi :)
Milane, taky chovám andulky v zimě ve voliérách, ale tyhle straré v kleci to je jiná situace, moc nelítají, nechci aby mi uhynuli.
Milane, kdybych měla tu možnost, udělám to, už jen kvůli úspoře, ale prostě to nejde ... :) Nějaké prostory máme, ale jsou nevyhovující pro ptáky kvůli vlhku.