Pro TERY:
Dobrý večer Terezko. Odpověď máš tedy na svém e-mailu. S pozdravem Inka.
Pro TERY:
Dobrý večer Terezko. Odpověď máš tedy na svém e-mailu. S pozdravem Inka.
Domnívám se, že počet korel ovlivní jejich ochočenost pouze tím, že na jednu máte více času (bude dříve ochočená) než na čtyři korely, které budou ochočené později, a možná ani ne tak dokonale, jako ta jedna. Ochočovat (domnívám se) je třeba v ranném mládí každého jedince samostatně postupně: ručně dokrmovat, nabízet "dobrůtky" z ruky, nechytat do ruky, nehladit, nedělat prudké pohyby ani hluk.
Mohl by mi prosím někdo poradit...Mám dvě koreli ve voliéře, dají se ochočit (spřátelit) i když jsou dvě? Z ruky už se po chvíly nechají krmit ale jak milese s rukou snažím trochu pohnout hned se vilekají a buď uletí nebo vylezou výš na větev.A ještě nevím jestli mam samičky nebo samce, prosím kdo ví tak ať napíše.
Nevím jestli se to dá ne fotce vidět. to dole jo Kyrra a nahoře je Ryky🙂.
Dobrý den, chci se zeptat jak dlouho trvá ochočit cca dvou měsíční korelu která byla zvyklá na velkou voliéru a jak ji ochočit. Taky se chci zeptat jestli je to sameček nebo samička viz. obrázek
Dobrý den, vypadá to na samičku, ale jistota to není pozná se to až později. Ochočení je hodně individuální, po přenosu domů bych ji nechal týden v klidu ať si zvykne na nové prostředí a poté můžete postupně nabízet laskominy z ruky.
Dobře děkuji moc! Na klec už si zvykla ale na lidi ještě ne tak ji dam víc času. A ještě mám 1 otázku. Když jdu spát a zhasnu světlo tak začne syčet, znamená to, že se bojí tmy nebo je to normální že se lekne?
vyměňte jí ta soustružená bidla za přírodní o různém průměru
Spíš se lekne, není to přirozené stmívání ale určitě si zvykne i na toto.
Dobrý den, mám korelu, nejspíš samici a mám jí cca 2 týdny a do dnes byla v pohodě, snažím se ji ochočit a celkem se mi dařilo ale dnes začala být z ničeho nic agresivní. Mohl by mi někdo prosím poradit co s ní?
Jak agresivní, co dělá a co děláte vy když se to stane?
Sotva se přiblížim ke kleci a už se chystá útočit, chtěla jsem ji dát čistou vodu a žrádlo a začla mě klovat. Tohle předtím nedělala, byla klidnější.
A jak je stará může být v pubertě. Papoušci také mají pubertu.
Má cca 2 měsíce, narodila se v červnu.