Jinak přestárlé slepice jsou dobré na smetaně....
základy chovu slepic
Jinak přestárlé slepice jsou dobré na smetaně....
Jo, papír křídový, obrázky hezké, kalendářík chovatele se dá upravit na naše klimatické podmínky.
Zkuste se podívat po publikacích pod kterými je podepsán pan Tuláček, Šonka... Třeba Tuláčkův Chov hrabavé drůbeže je pro začátečníky skvělý.
A kolegyňky, chovatelky, zkuste sebrat odvahu a výřečnost a poptejte se, kde v okolí je nějaká místní organizace Českého svazu chovatelů. Celoroční příspěvek vám rodinnou kasu nezruinuje a zcela jistě najdete "patrona", který vám v začátcích pomůže. Radou, kontakty na jiné chovatele..... Kurník a výběh si musíme halt dělat samy. A taky, zajděte se podívat na www.ifauna.cz rubrika drůbež A udělejte si na to volný večer. Než se proklikáte přísěvky, tak to bude chvíli trvat. Ale nuda to nebude.
podařilo se nám sehnat líheň na kuřata od výrobce pana Emila Pivarči, Zlatovce, Váhová ul. č. 46 okres trenčín. Je to starší malá líheň. Bohužel už se nám ale nepodařilo k ní zajistit návod k použití. Prosíme o sdělení kde bychom tento návod mohli sehnat
Děkuji
Jan Muller
drevenu liaheň od p. Piovarčiho z Trenčína mám aj ja.
Mám k nej aj original dokumentaciu. Mám ju nascanovanú na 5 stran, takže pošli svoju mailovú adresu na (peter.ferrjencik@chello.sk) a odmailujem Ti ju.
Ještě mne napadá, zda v tom hnízdě nejsou čmelíci, trní v seně, hřebíky, myši nebo jiné příčiny, proč se tam slepice bojí snášet.