Martine, děkuji za pochvalu. Taky říkám, že vaše slípky včetně kohout jsou krásní. Já poznám, že Vaše slípky podle těla jsou klasické.
Bohužel nemám kohouta. Kdybych měl možnost mít kohouta, tak asi bych si taky pořídil kohouta.
Martine, nemůžu mít kohouta. Psal jsem, že kdybych měl možnost mít kohouta, tak bych si pořídil kohouta. Jinak mám všechny slípky taky od pana Sedláka.
Často nejsem doma, proto nemůžu pozorovat kdo nesou. Ale pár dní jsem doma. Tak byl jsem překvapený, že ta zdrobnělá stříbrná snesla vajíčko a pak druhý den odpoledne (fakt, že pozdě) ještě snesla. Já jsem spokojený, že moje slípky hezky nesou. Jen čtvrtá slípka (hnědoprsá) ještě nenese. Byla apatická, já jsem ji záchranil. Tak uvidíme dál.
Tak hlásím,že máme vejce opět stejné váhy 2 nesou každý den.Dáváme jim klíčenou pšenici směs pro nosnice zbytky pečiva a brambor a jsou v teple nejsou venku .
Zítra jedeme pro násadová vejce .
Martine, kdy nesou tvoje slepice? Právě před pár dní stříbrná před spaním snesla vajíčko. Dneska jiná hnědoprsá zase teď právě snesla - za asi méně než půl hodin má jít spát. Chovám slepice už dlouhou dobu, ale s snáškou je trochu jinak. Dlouho jsem měl hybridní slípky, které nesou vajíčka včas. Teď mám první čistokrevné (právě zdrobnělé bielefeldky) nesou vajíčka občas i pozdě.
Nesou mi ráno a dopoledne. Občas i odpoledne. Divil jsem se, že snesla i před chvíli spaním :-D
Jinak dneska na zahradě jedly trochu i vlaštovničníky. Vlaštovník je jedovatý. Ale slípky s nimi se poradí :-D
ale máte moc krásné slepičky.já jsem se registroval tak mám jinou přezdívku tady.Martin.já mám jen rodobarvé krahujcovité.(německý chovný kmen 1,4).nesou dost.máme 2 slepice a nesou dost velkou dobu dvě vejce denně.
Krmím většinou obilí, někdy různá semínka od pečiv a chleba. Ještě krmím i vaječné skořápky. Na zahradě zobou i trávy. Tak to je vše. Nekrmím směs pro nosnice.
OK, krahujcovitá. TAky se odborně tomu říká rodobarvá stříbrná?
Zapomněl jsem ještě - krmím taky někdy i naklíčené obilí. Mají častěji k dispozici vývar (kuřecí, hovězí, vepřový). Vařím maso pro psy, proto dávám slípkám vývar :)