Dobrý den, včera po půlnoci mi volal otec, že na plese vyhráli v tombole papouška, a že ho nechtějí a já papoušky chovám, tak ať se postarám. :-(( Co naplat, vlezla jsem do auta a hrkala 20 km tam a 20 zpátky a přikládám fotku toho, co jsem přivezla - unavenou a vyděšenou andulku v pidiklícce bez vody, ach jo. Prý je to letošní mládě, no nevím - andulkám nerozumím a kroužek nemá, ale už má vybarvené ozobí a nožky by jako mládě měl mít růžové a takové masitější, ne? Jinak ptáček je to hezký, peří má v pořádku (začíná přepeřovat - na hlavičce už je trošku bodlinatý) a nebojí se ruky, takže si myslím, že je to bývalý domácí mazel, který se stal nepohodlným (dědictví po babičce? děti už to nebaví?). Dneska jsem ho přendala do jakž-takž přijatelné klece a hned se pustil do jídla a už si i zacvrlikal. Lidí se nebojí, vůbec mu nevadí, že ho zblízka očumuju při jídle - je to fakt pohodář.
Protože si ho ale nechci nechat, hned zítra rozhodím sítě, kdo ze známých by si ho vzal. Kdybyste někdo z vás měl pocit, že by vám udělal radost, brnkněte mi (777 233 791) a přijeďte si do Ústí n. L. Dokud se někdo hodný a zodpovědný nenajde, zůstane anduláček samozřejmě tady - už se v životě nacestoval dost.
Mám ještě dvě otázky - řekne mi někdo andulek znalý, jakou má ten ptácíček barvu? Andulím nerozumím ani za mák... A otázka druhá - není, krucinál, strčení živého tvora do tomboly a jeho pobyt v zakouřeném sále plném lidí a řvoucí hudby týráním zvířat? Ještě zkusím přes otce zjistit, která hyena tam toho chudáka dala a asi na něj půjdu trochu ječet... ;-)
Hezký den, Lucie D.
andulka je to moc hezká, škoda že jste z opačného konce republiky, mě by se moc líbila, "ujíždím" na žluto-modrých kombinacích. Přeju ať se vám zadaří jí najít kvalitní nový domov. Zdraví Dáša
Ahoj,
žádný inzerát nedávej.Přijedu si pro ní:-) nebo až povalíš k nám vem s sebou.Podle fotky (pro mě není moc zřetelně vidět) bych tipla sameček .Podobné andulky mám z jednoho hnízda...
4 Růža: Bezva bezva bezva! Máš Orinku, tak budeš mít i Luciáška! :-)) Je to sameček, roční, ale přijde mi dost drobný - do tomboly ho dal jeden debil, protože mu pár dní před tím strčil jeho jezevčík hlavu do klece a zakousl mu samičku. Hnus... To jsem ráda, že bude klučík tak dobře udanej, doufám, že sem pak pověsíš fotky odchovů! Víc v mailu. Hezký večer, Lucie D.
mohu poprosit o určení mutace těchto andulek? jsou to poslední letošní mladé od pár žlutohlavá zelenožlutá opalinová perlová samička + modrý žlutohlavý sameček a vyšly z toho tyto mladé jsou bílé s černým okem a mají žluté hlavičky ocásky trošku i křídla a žlutý nádech po celém těle :-)
Hned u prvního musím konstatovat, že se zda může jednat o týrání zvířat.. Znám tomboly, kde se o to postarají, kde nenechají andulku dýchat kouřové zplodiny a nechají ho mimo hluk, pak se necítí vystresovaně.. Podle všeho asi půjde o samečka.
Vidím tu ty dvě mladé andulky v kleci, podle všeho je to mutace lutino. Pokud se stářím zčervenají oči a budou mít světlou duhovku a lícní peříčka zůstanou bílé.
Dobrý den , jestli můžu zasahovat do diskuze tak já osobně bych řek že tato andulka není vůbec mladá podle oka(dle 2 fota) se jedná o staršího již přepeřeného samečka který někoho omrzel tak ho dal do té tomboly .A zato co udělal bych ho vystavil taky do tomboly