Taky mi to vrtá hlavou, co tím Honzík myslel:-))
4Biker: díky, já nemusím být chválena :-)), jen jsem ráda když můžu občas sem dát něco ,co udělám, protože tady jsou lidé stejně nebo podobně zapálení. Doma, když to ukážu, tak slyším hm pěkný.Kamarádky jsou kavárnový povalečky)pominu-li papouškářky) a kamarádi zas jen střílení a karate, ve svém okolí není nikdo s kým bych to probrala.
Takže ,moje historicky první budka (má své mouchy a není přesná), ruční práce , za 3/4 hod.byla hotova.Jen jich je ještě třeba 14ks :-)))
Pro Ruza5:
Náhodou je pěkná, co na tom, že není ta budka úplně přesně všude akorát, důležité je, aby splnila svůj účel. Navíc až z ní vykoukne první mláďátko, určitě budete mít radost, že jste mu první domeček udělala sama. K čemu nádherná, přesně vysoustružená, když se pak ptáčkům nelíbí nebo nevyhovuje některá míra. Takhle jste si ji udělala tak jak velkou jste potřebovala. Ta čtrnáctá bude už úplně jako od truhláře :-). A jsou lidé, kteří nesvedou ani takovouhle a jsou odkázáni jen na nákupy.
No jo nesvedou. Tady jeden se hlásí. Já se k tlučení prken stavím asi jako někdo k vaření, že se diví, že se polívka dělá z vody. Jinak ta kuchyň je pěkná, ale kdo má takový prachy aby si dal udělat takovou kuchyň, tak většinou chodí na jídlo do restaurace a ty přístroje v kuchyni má tak na ozdobu aby mohl říct, že má taky varnou desku. Ale pochybuju, že by uměl v té exkluzivní troubě udělat svíčkovou. Protože ta se musí dělat růčo poctivě a nejde to nasypat do kastrólu z pytlíku. Znám dost lidí, kteří vlastní exkluzivní kuchyně a když krájí chleba, tak by si ukrojili prsty nebo celou ruku, kdyby neměli kráječ. No a takhle já balancuju v dílně s kladivem a šroubovákama. Tak si ty boudy pro ptáky raději koupím. Jo a dodatek. O to mě to víc mrzí, když se někdo vytahuje jakej je profík a jak umí boudu udělat, pak jí prodá a dopadne to takhle, viz žebříček.
Ruženko ta bouda je supr ja si taky delam boudy sam ty boudy vypadaj stejne jako ta tvoje a mislim si že je větši radost z toho že jsem neco udelal pro ty ptaky a že jsem to udelal ja, ne že jsem neco koupil pro ty ptaky to už nema to kouzlo. A zase když je nekdo truhlař tak je to jeho prace a byla by ostuda aby neumnel udelat ani pořadnou boudu pro ptaky.
Shodou okolností ta kuchyně je u lidí,kteří si na ni půjčili. Chtěli prostě kvalitu na hodně dlouho a tu mají,na rozdíl třeba od Ikea nebo jinejch velkochlívů :) nebo laciných Polských kuchyní.Vařit tam budou stoprocentně. Jinak děláme i pro takové co tam obslouží jen kávovar :). Provedení budek je papuškům fuk. Stejně je okoušou a poserou :) Prvni budky jsem dělal pěkné-obroušené hrany atd.-prostě po truhlářsku. Dnes to neřeším-prostě je jen sešroubuju-oni si je upraví podle sebe :) Biker70
Ori, já ti sem zakážu dávat fotky:-)), zas z tý andulky bude tak pěkná barva, zas bych to chtěla domů.Proč nemohou mít dvě, tři barvy a byl by klid.Takhle je to všecko krásný, člověk by chtěl mít všechny barvy a pak není kam šlápnout pro ptáka:-))
Dopadneš jako já. Musím mít ve voliéře každou barvu. Jen co vyleze z nynějšího hnízda mrně. Už vím, že ho neprodám.Bělokřídlé, krajkové,žlutohlavé tyrkysové. Určitě dám fotku až vyleze. A teď mi hnízdí pár, kde myslím, že by mohla vyjít fialová. Musím počkat, teprve upravili boudu.
pro Biker70: tak to když si na kuchyň půjčili, tak nebudou mít zase kvůli splátkám dát co do hrnce :-)) , tak je to prašť jako udoď. Já jsem holt z těch skromnějších. Raději si nepůjčím a jsem ráda, že byť na špalku, tak je co dát do hrnce. Co je mně platný stříbrný podnos, když se na něm bude prohánět vítr :-)) Půjčit si je na pěkné věci snadné, ale ty splátky jsou potom k pláči.