A ještě prosba na kuchařinky: nemáte některá dobrý osvědčený recept na perníčky? Tak aby to bylo rychlé, chutné, šmakózní a bez zbytečných orientálních přísad? Pokud ano, pošlete na email..díky..
pernik bez pernikovyho koreni? to pak nebude ovsem pernik. osvedceny vyborny recepis bych mela, akorat neni z nejlevnejsich. zacina to 1/4 medu, 1/4 kila masla, 1/4 cukru se svari...
cely recepis zni:
1/4 kg medu, 1/4 kg cukru, 1/4 kg masla se svari. necha se vychladnout, a pak se zamicha 1/2 kg hladke mouky, 2 vejce, prasek do perniku, 1/2 prasku do peciva, 50 g kakaa a roztlucene koreni: hrebicek, skorice, badyan, koriandr, nove koreni, anyz. muze se nechat nekolik dni odpocivat v chladu.
pak se prida jeste asi 1/4 kg mouky a znovu propracuje. vyvali se placka cca 1/2 cm silna. pece se na vymazanem plechu ve stredne vyhrate troube.
upecene se zdobi bilkovou polevou: 1 bilek a 150 g mouckoveho cukru se tre s 1 lzici citronove stavy do husta (ja netru, ja sleham)
To je ten můj kluk. Nedávno mu umřela společnice a tak jsme přemýšleli o nové kamarádce. Konečné rozhodnutí je, že nebude mít společnici a já mu budu věnovat hodně času. Díky jeho oblíbenému senegalskému prosu jsem si ho už i jemně pohladila. Moc se zlepšuje. Je to skvělej kluk.
Máme hezké české zvyky
nechceme ty z Ameriky,
žádný krocan být jen půl,
kapr patří na náš stůl.
Krásné dárky, plná bříška,
máme přeci od Ježíška,
proto můžem kopnout směle
Santa Clause do pjerdele...
Hezké Vánoce
4orina, že by peršanky starého typu? .o) ještě ty neznetvořené nakoplým čumáčkem?
Krásné pokoukání, děkuji
PS: ptáčkaři obdivují kočky! to jsme to dopracovali :o)
leef, padesát let je padesát let. Tenkrát byly peršanky novinka a siamky se ještě připouštěly do chovu s krátkým ocasem a fotky se nedělaly barevně, tenkrát se ještě o kočičích plemenech jaké jsou dnes ani nevědělo.
Nedávno jsem tady psal, že se nám staratila kočka. Taťka dneska jel k Babičce o vesnici dál a ona mu ukázala kočku která tam už asi 2 týdny chodí, tak jí dávali najíst atd. Je to uplné koťátko, tak ho taťka vzal domů. Zítra doložím fotky. :) Doufám že vydrží aspoň stejně dlouho jako Micka, která se nám stratila, ta byla o 2 měsíce starší jak já, to je přez 15 roků.