Zdravím, mladá andulka vylétla 3.11. zcela samostatná. Byla naprosto v pořádku včera večer, ale dnes ráno jsem ji našel, jak jen poskakuje po zemi a nelétá. Sedí na zemi a zaklání hlavičku dozadu a stále s ní kroutí z jedné strany na druhou.. tohle dělá i 5 minut v kuse. Když jsem si ji prohlížel ve voliéře, tak se nebála.. jako by mě vůbec nezaregistrovala. Nevíte co by to mohlo být (náraz do pletiva, není vidět žádné poradění) a zda se zlepší? Díky
Mám ji ve voliéře s dalšími andulkami, vlastvní odchov. U žádné jiné jsem nic takového nepozoroval. Je taková apatycká, stále jen sedí a po chvílích kroutí tou hlavičkou.
dejte trus na rozbor a budete mit jistotu. může to samozřejmě být cokoliv, včetně naražení do stěny voliéry.nebo nějaká vrozená vada. Vyžaduje potravu? Krmí ji rodiče? začervená mláďata potravu nepřijímají, nežadoní.
Nevim vam poradit co s ni je ale ja chovam andulky 3roky a hned se začatku jem mnel stejny problem z jednou andulkou a pak se spamatovala A žije doteďka.Spiš jestly neni jenom vysilena když je ješte mlada.
Od pátého až šestého dne po vyletění už jsem ji neviděl žadonit o potravu u rodičů, krmila se sama.. potravu příjmá i teď. Vrozená vada by se projevila již dříve, a ne tak z ničeho nic? Nebo se pletu? Díky za odpověďi
vady mohou být různé, někdy se projeví až později, úmrtnost mláďat je vždy větší než u dospělců, nemyslete ale hned na nejhorší, pokud baští, nejspíš se fakt jen někde praštila. Nám tak rozely asi 10 dní po výletu z hnízda začaly "chodit pěšky", jako by neuměly lítat, jen lezly po pletivu. po týdnu je to přešlo a byly náhle OK.
Byl jsem ji zkontrolovat, sedí pod stříškou kousek od křepelek. Snad se z toho vzpamatuje, je mi jí líto takhle ji vidět. Když tak bych v pondělí zavezl trus na vyšetření. Díky
Andulka se zlepšuje.. nechci to zakřiknou, není již tak apatická, už nesedí na zem. Stále nelétá.. ale leze po pletivu a sedí na bydílku. Odpoledne se obírala se sourozenci. Pokud se z toho dostane, tak to bude další andulka do chovu.
Moje Andulka má díru na prsou a trčí z ní něco trochu jsem četl a vypadá to na vůl nebo játra je to malé a jako malá a mladá kukuřice předtím na ni šlápl bratr ale to tu díru neměla až po tom co začala létat