dobrý den, chtěla byhc se zeptat jestli by se ve společné voliéře snesli andulky s maldou smaičkou alexandra, alexandry mám v páru ale jelikož samec je už dvouletý a samička z letošního odchovu samec jí špatně snáší, a bohužel na zimu bych je musela mít v menší kleci než jsou teť a pochybuji že by ji samec nechal na pokoji, proto prosím o radu jestli by mohl alexandr být ve společné vo liéře jako andulky. děkuji za odpovědi :)
já mám ve voliéře 2,5x2 alexandry s křepelkama , chůvičkama , zebřičkama a vše ok . Letos jsem z nedostatku místa musel odstavit jedno mladé od papoušků zpěvavých . Dal sem je k alexandrům a vše bez problémů . Ale jak píše kolega nademnou nemusí to být pravidlo . Nejlépe je přidat alexandra k andulkám ne obráceně a určitě nějakou dobu sledovat aby jste mohla v případě nějaké agrese rychle zakročit .
Já mám s alexi dobré zkušenosti,( v uvozovkách) měl jsem leteos u tříletého páru korely z nedostatku místa korely vyvedly mladé, ale elexi nesedli. Vloni jsem k nim odstavoval mladé andulky. Voliera je třímetrová
Dobrý den,
Já mám alexandry radči samostatně. Mi se samec porval i se samicí, natoš s někým jiným. Samce jsem musel ošetřovat, a tímpádem se mi přesatli starat o mladé které zrovna mněli, tak jsem musel dokrmovat...
moc děkuju za radu, mě právě rve samec mladou samičku a na zimu by museli být v menší kleci a tam myslím že yb samička nepřežila, tak děkuji za radu pokusím se vymyslet ještě jinou možnost než dát jí na zimu k andulkám, děkuji