Aktuálně: 3 705 inzerátů209 895 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

Který druh?

Michal (neregistrovaný) 04.11.2010, 23:49:11 xxx.xxx.4.166
Dobrý den, postavil sem si novou voliérku na zahradě a prosil bych o radu jaký druh papoušků si mám pořídit. Již mám zkušenosti s odchovy andulek a korel, zebřiček a křepelek. Ale měl bych zájem o něco většího. Bohužel nemůžu najít dostačující informace. Potřeboval bych nějaký druh který by mohl být celoročně venku, líbilo by se mi kdyby se snesli i 2 nebo 3páry, ovšem u některých druhů to nejde. Dále bych nechtěl aby byli ptáčci moc hluční ( nepochopení ze strany sousedů :D ). Přemýšlím nad Alexandry malými, Rosely pestré i pennantovi, Mníšky, Kakariky....? Prosím o všemožné rady! Děkuji
anonymní (neregistrovaný) 05.11.2010, 07:22:06 xxx.xxx.65.159
Na tohle téma se zde stále objevují dotazy. Nemyslím to ve zlém, jen se tak zamýšlím nad tím, proč to nejde poradit si sám. Vyjmenováváte tady druhy o kterých je v literatuře i zde na diskuizi dost informací abyste si udělal obrázek a rozhodl se sám. Přeci nechcete aby vám tady někdo nadiktoval co máte chovat. Protože i když vám to tady někdo řekne tak se stejně nakonec rozhodnete po svém. Taky vám můžu napsat mníšci a zvás vypadne, že to není to pravé ořechové, tak co potom. Rady na téma "co máte chovat?" jsou poněkud zvláštní.
kajik (neregistrovaný) 05.11.2010, 11:45:28 xxx.xxx.16.80
souhlasim s prispevkem vyse, ale kdyz teda chce poradit, tak aspon malinko. Vezmem to vylucovaci metodou. Mnisci, pokud mate v hejnu, tak umi byt dost hlucni. Nicmene muze byt aspon vic paru spolecne. Penanti nejsou moc hlucni, ale nemuzou byt dva pary v jedne voliere a nedoporucuje se mit s nima ani nic jineho. Jsou dost agresivni. Pestry jsou tichy a videl jsem je ve voliere i s andulkama a korelama a bez problemu. Jestli by mohli byt dva pary pestrych ve voliere to nevim. No a s alexandrama nemam zkusenosti.
cone (neregistrovaný) 05.11.2010, 12:03:04 xxx.xxx.67.3
Určitou roli při výběru ovšem hraje i velikost voliérky, tu jsi nesdělil.
anonymní (neregistrovaný) 05.11.2010, 12:49:43 xxx.xxx.62.209
alexandr nemuze byt celorocne venku, mnisek neni tichy, rosely se nesnesou v hejnu, kakariky neni vetsi. nejake dalsi dotazy? proc mas pozadavky a vyber papousku, ktery se vzajemne vylucuje?
anonymní (neregistrovaný) 05.11.2010, 13:14:40 xxx.xxx.248.23
co třeba alexandři čínští nebo rudohlaví?
fylip
fylip 05.11.2010, 13:56:51 xxx.xxx.80.34
Už tady bylo napsáno, že všechny druhy které jsi napsal nesplňují nějakou z tvojich podmínek. Snad kromě kakariku, ti by splnili všechny. Jinak ještě k těm alexandrům čísnkým a rudohlavím o kterých tady bylo napsáno, tak čínští jsou víc jak hluční, jinak bych už je měl doma a rudohlaví ti jsou zas ůplně potichu, ale nevydží naší zimu. Já bych navrhoval asi Latamy Vlaštovčí, kteří můžou byt v hejnu, nekřičí a vydrží naší zimu.Dále ještě(druhy které teď napíšu nejsou z větších, spíš lehčí na odchov, ale možná si něco z nicv vyberete) zpěváci, mnohobarví,zmiňovaní kakarici, ale to všechno jak psal pan cone závisí na velikosti voliery. Možná (zase podle velikosti voliery) by šli rosely pestré s jiným menším druhem, nebo penanti s jiným menším druhem, já je mám se zpěvákama. Pěkě vynikne ale i třeba jeden pár větších mohutných papušků, např královských, červenokřídlých, barnardů límcovích i jiných barnardů, rosel žlutobřichých a tak bych mohl jmenovat plno dalších pěkných větších, né moc složitých druhů na chov a je jenom na vás a vaších podmínkách jaké papoušky si vyberete. fylip

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.