Zdravím! Pokial vam zahniezdili len teraz tak by som doporučil znašku odobrat a zobrat budky.Síce aj mne teraz ešte hniezdia dva pary fisherakov vo vonkajsej voliere s možnostou zaletu, ale hniezdia prave vonku a už maju j para 2 mladata 12 a 14 dnove, adruha para ma 1 mlade 10 dnove včera som kružkoval mladych bolo v oboch budkach po 4 kusy ale chladne noci si zobrali svoju dan! Musim povedat že priroda to zariadila tak že zostali len tie najväčšie a najrobusnejšie kusy snad to budu aj tie najkvalitnejšie a najodolnejšie mlade z tohto roku! Prajem vela uspechov
v tomto přídadě odeberte vajíčka, hnízdění nemá smysl, pro mladé je potřeba dejme tomu teplota aspoň okolo těch 15 st. a prodloužený den, mláďata pokud by přežili budou slabá a můžou uhynout až po vyletění
Letošní podzim je abnormálně krásný. Snad nebylo takhle teplo ani v tom deštivém létě. Tak se nedivím ptákům, že z toho počasí taky zblbli. Vždyť hlásí, že na Moravě je 20° a Martin na koni, že letos nepřijede. Jestli bude opravdu teplá zima, tak se smíchy neudržím, protože dost lidí vyhrožovalo o kruté zimě a teplotě
až -35° No ale počkáme na únor jak to bude pokračovat. To potom bude mít zimu jen Matúš Dubec při pohledu na vrcholky Tater :-))