Mě by zajímalo jestli je cenový rozdíl v pletivech pro pap. Královského,Alexandra čínského a např. žaka tak veliký, že se lidi často na tuto otázku ptají.
Je zarážející, že na vytvoření odpovídájících podmínek pro ptáky se mnoho chovatelů / chovatelů??/ snaží ušetřit kdejakou korunu a postavit voliéry co nejmenší a použít pletivo co nejslabší. Ten cenový rozdíl mezi po sobě jdoucí tlouštkou drátu pletiva zas až tak markantní není.
Já zastávám ten samý názor jako pan Šiška. Nehledě na to, že pokud použiju k voliéře pletivo silnější a voliéru udělám poctivě, tak možná časem ušetřím peníze, když bych chtěla změnit osazenstvo voliéry, které by třeba mělo destruktivnější sklony než obyvatelé, kteří se z voliéry přestěhovali na jiné stanoviště.
situaciu toho co potrebuje poradit s pletivom nepozname. mal len dotaz ci to staci, nepotreboval prednasky o tom ako sa snazi usetrit. odpovedajme prosim na polozene otazky a neteoretizujme
Nechci zakládat novou diskuzi na toto téma a proto myslím, že se chovatelé nezlobí, když se spojí poznatky o využití pletiva dohromady. Myslím, že i chovatel, který dotaz zadával si názor na pletivo přečte a udělá si představu o tom, jestli by třeba nemohl v pozdější době využít na nové voliéře pletivo silnější a lepší.
samozrejme viem co bolo vysim zamerom, len ma to tak trocha zaraze take reakcie , ked sa odpoveda a polemizuje nad inymi otazkami, nez na ktore sa pytal zadavatel
Ještě tedy z jiného soudku. Před 15 lety, když jsem dělala nové voliéry mě nikdo, jako ženské, neporadil že je obré udělat otočné krmné pulty. Jak bych byla za takovou připomínku dneska vděčná, kdyby to tenkrát někoho nadlo , když jsem se ptala. Holt jsem se ptala na stabu voliér a na krmné pulty ne! Možná, že bude zadavatel později vděčný za připomínku se silnějším pletivem, protože ho třeba stěhování papoušků dnes také nenapadne. Ono všechno souvisí se vším a trochu víc se rozepsat k dané otázce není možná na škodu. Když né zadavateli, tak těm druhým co si diskuzi přečtou.
Jeden by řekl,že se na specializovaném foru budou ptát na zkušenosti druhých aby se těch chyb nedopustili,že se budou ptát na vychytávky a ne na základní informace ,kterých najdou hromadu na internetu.Vypadá to jako lenost. Jo to v dobách bez internetu,s jednou" odbornou" knihou,která byla mustrem pro všechny exoty,to byla fuška vážení.
Som si 100% istý,že kráľovským by v prípade núdze stačilo i králičie pletivo,ale aratingy by som sa bál mať v 1,2 a al.čínskym by som dal určite 2,05mm hrubé pletivo.
Pro alexandry čínské je síla pletiva 1,4mm málo. Volil bych větší. A co se týče posledních dvou názorů, tak nezbývá, než dát za pravdu. Nyní se snažím nějak zateplit voliéru a udělat to hned, ušetřím si spoustu práce. Do střechy nevidím, takže někde můžou vznikat netěsnosti a vevnitř to je také na hraně, ideální by bylo rozebrat mezistěny. Voliéra je sice v dobrém stavu a vytvořené podmínky byly ideální pro chov australských papoušků, ale zateplení voliéry mi přinese nové možnosti. Možná si od toho slibuji hodně, ale snad se pak najde nějaké pozitivum. Ale z druhé strany jsem byl tehda rád, že mám nové voliéry. A jak říkám, pro rosley byly jako stavěné. Teplo jsem neřešil a králičí pletivo, jež je na jednom boxu taky ne. U nikoho jsem žádné přilepšení neviděl, tak jsem o tom nepřemýšlel.
znova opakujem, nepozname situaciu zadavatela a preto nevidim dovo pisat hypoteticky. zadavatel ziadal o pomoc najma ludi, ktory maju vlastnu skusenost s danym problemom. JASNA OTAZKA, JASNA ODPOVED