Minulý týden jsme navštívili jednoho veterináře v Přerově s naší andulkou, protože měla průjem, který trval asi 5 dní na střídačku s normálními výkaly. Jak se později ukázalo, nejednalo se o žádné parazity, ale ještě předtím jsme byli varováni, že exotickému ptactvu škodí používání teflonového nádobí. Ohřevem nádobí dochází k uvolňování pro papoušky škodlivých látek. Máte s tím nějaké zkušenosti? Nám se to moc nezdá. Díky za postřehy.
Já osobně jsem měl dvě andulky v kuchyni dva roky.A nic se jim nestal oa byly v pohodě,A dožili se svých dobrých let.Ale každý němá takové štěstí...a proto je dost možné že se něco takového stalo...
Díky všem za příspěvky. Ačkoliv jsem do teď nezjišťoval zda je to možné či ne, pár článků na toto téma jsem právě dočetl a začal jsem si uvědomovat toto obrovské riziko. Díky ještě jednou
člověk si musí uvědomit, že někteří lidé kouří cigarety a přesto se dožívají požehnaného věku a přesto nejsou zdravé. Dle mého bych neriskoval a určitě bych papouška s teflonem nevystavoval do styku.
Chtěl bych upřesnit, že to u nás nevypadá jak v asijském bistru. Teflonovou pánev používáme minimálně a nejsem si vědom, že bychom ji použili v době průjmu andulky. Máte pravdu, je to silně individuální (případ lidských kuřáků...)