Dnes je u nás na ostravsku velmi nevlídně, dvakrát jsem byl nucen jít ven a promokl jsem, tak jsem v teple s horkou kávou brouzdal po internetu. Narazil jsem na dost neznámý a zajímavý druh papouška. Dokážete jej určit? Asi v Evropě není chován.
Tak jestli byl objevený teprve nedávno, tak to se ke mně nedoneslo teprve. Já chytám informace až z druhé ruky a nebo když už o tom štěbetají i vlaštovky na střeše.
Dobrý den, jelikož jsem zvídavý nedá mě to :) pokud tedy myslíte, že byl objeven v devadesátých letech tak si myslím, že se jedná o druh amazoňan kawalův.
Je to kawallík, fotek je ovšem poskrovnu, mám jen tuto. Mirku, gratuluji. bylo by fajň jej spatřit v reálu, že? Také jsem ještě nevidě na "živo" amazoňana modrobřichého - Triclaria malachitacea, těšil jsem se, že jej spatřím v kolekci pana ing. N., ale již je nechová.
Nakoukl jsem do knížky Amazoňané od Rosemary Low.Amazoňan kawalův je zde popsaný,ale fotka je tady také jen jedna a to ještě docela malá,takže amazoňana není vidět jak je zbarvený v křídlech.
Dobrý večer pane Šiška. Vidět to v reálu by byl zajisté zážitek. Jinak vidět modrobřiché bude asi trošičku reálnější :) Na poslední fotce jsou opravdu nádherní a velice zajímaví. Mirek
Tento nyní samostatný A. kawalli byl dlouho považován za jeden z poddruhů A. farinosa. Ale jinak bych s touto fotkou věřil Brazilcům. I pásek holé kůže u zobáku je u tohoto jedince menší, pohlavní dimorfismus spolu s okružím? Podle odhadů jich má být v přírodě kolem 10 000 jedinců.